Dluh rodiny popálené Natálky zaplatil operátor. Ze svého fondu

15.03.2012 14:25

Původně nebylo jasné, kdo zaplatil dluh rodiny Natálky, která byla popálena při žhářském útoku. Hovořilo se o neznámém dárci. Nyní se však ukázalo, že to byl sám mobilní operátor U:fon, který stál na počátku dluhu.

Dluh rodiny popálené Natálky zaplatil operátor. Ze svého fondu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze

Dluh Anny Sivákové, matky popálené Natálky, nakonec zaplatila společnost MobilKom, provozovatel mobilní sítě U:fon. Tento operátor byl úplně na začátku dluhu, který nakonec skončil u vymahačských firem. Exekuční řízení na dům Svitákové tak bylo zrušeno.

Původně ale nechtěl zástupce vymahačské firmy Miroslav Beneš sdělit, kdo dluh zaplatil. "Zastupujeme věřitele, který obchoduje s pohledávkami a mimo jiné je vlastníkem pohledávek vůči paní Sivákové v celkové výši 27 944 Kč. Byly odkoupeny v rámci balíku pohledávek od telekomunikačního operátora," řekl pouze pro Novinky.cz.

Později se ale situace změnila. „Společnost MobilKom v rámci svého CSR programu pro obyvatele v ČR v závažných životních situacích se rozhodla na základě posledních událostí u Anny Sivákové přispět k ukončení exekučního řízení a vyjednat úhradu celého jejího dluhu z CSR fondů MobilKomu. Výsledek jednání bude oznámen v nejbližší době,“ uvedl zástupce společnosti Aleš Kacl.

Dům, ve kterém Natálka se svou rodinou bydlí, byl zakoupen z darů po tragické události na Vítkově. Svitáková původně exekucím ani nevěřila a považovala je jen za další útok na její rodinu. "Jsou to jen fámy, není to pravda, jsou to blázni," prohlásila Siváková.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ostatkový kříž v Německu plném muslimů? Toto hrozí.“ Došlo na protest před svatým Vítem

18:50 „Ostatkový kříž v Německu plném muslimů? Toto hrozí.“ Došlo na protest před svatým Vítem

„Mít milion podpisů, tak snad vyženu všechny ty antikristy z Poslanecké sněmovny,“ zasmál se v nadsá…