Do Česka míří slovenský prezident Gašparovič

10.12.2012 6:28

Na dvoudenní státní návštěvu přijede dnes slovenský prezident Ivan Gašparovič. V české metropoli bude v době, kdy se připomíná rozpad Československa před dvaceti lety. Jeho výsledkem byly dva samostatné státy, které vznikly k 1. lednu 1993. Vedle Hradu Gašparovič navštíví parlament a pražskou radnici, v úterý navštíví Kutnou Horu.

Do Česka míří slovenský prezident Gašparovič
Foto: Patriot.sk
Popisek: Slovenská hlava státu Ivan Gašparovič

S prezidentem Václavem Klausem by mohli bilancovat dvacet let života dvou nezávislých států někdejší federace. Návštěva bude i loučením vzhledem k tomu, že Klausovo funkční období se chýlí k závěru. V říjnu slovenská média spekulovala i o rozlučkové návštěvě Klause na Slovensku. Podle některých informací by se mohla uskutečnit v únoru, zatím to ale Klausova kancelář nepotvrdila.

Politici Česka a Slovenska se navzájem navštěvují často. Opakovaně si také pochvalují nadstandardní vztahy a říkají, že obě země k sobě mají nejblíže. Slovenský deník Pravda v říjnu uvedl, že úplně tak to možná nebude, když se Gašparovič a Klaus za dvě funkční období navzájem nevyznamenali. Pravda si navíc všimla, že Klaus na nedávné návštěvě Varšavy prohlásil, že považuje Polsko "za nám nejbližší zemi".

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

4:46 Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

„Fotit se s cedulkou ‚Slovákům vstup zakázán‘ a potom se předvádět ve slovenském dresu může jen čist…