Do pomoci běžencům se v Německu zapojil i špičkový fotbalový klub Bayern Mnichov

03.09.2015 18:27

V Německu roste ochota podílet se na pomoci běžencům, kteří do země přicházejí v nebývalém počtu. Fotbalový klub Bayern Mnichov slíbil, že vytvoří tréninkový kemp pro uprchlíky a poskytne finanční pomoc na zvládání přistěhovalecké vlny. Červený kříž v Bavorsku přijímá denně desítky dobrovolníků, kteří se chtějí o imigranty starat.

Do pomoci běžencům se v Německu zapojil i špičkový fotbalový klub Bayern Mnichov
Foto: Radim Panenka
Popisek: Policie vyvádí uprchlíky z rychlíku v Břeclavi do připravených autobusů

„Fotbalový klub Bayern vnímá jako svou společenskou odpovědnost pomáhat dětem, ženám a mužům, kteří jsou v nouzi,“ uvedl v tiskové zprávě předseda představenstva bavorského klubu Karl-Heinz Rummenigge. Mnichovský klub proto podle něj vytvoří kemp pro běžence, kde kromě tréninku fotbalu bude pro přistěhovalce zajištěno stravování a budou zde navštěvovat hodiny němčiny.

Klub věnoval milion eur na pomoc běžencům

Bayern také věnoval milion eur (27 milionů Kč), které vydělal na vstupném z přátelských zápasů, na projekty pro pomoc běžencům, jež připravuje bavorská zemská vláda.

Pomáhat uprchlíkům chtějí i řadoví Němci. V uplynulých dnech desítky obyvatel Mnichova vítaly běžence na hlavním nádraží v bavorské metropoli a rozdávaly jim potraviny a oblečení. Věcné dary dostávají po celém Německu také diakonie a charity, které získané věci rozdělují mezi běžence v provizorních ubytovnách.

Červenému kříži se denně hlásí 40 dobrovolníků, kteří chtějí pomáhat imigrantům

Mezi Němci roste i zájem přímo pomáhat lidem, kteří utekli před občanskou válkou nebo před pronásledováním. Vedení pobočky německého Červeného kříže v Norimberku dnes oznámilo, že od začátku týdne se mu denně hlásí přes 40 dobrovolníků, kteří chtějí běžencům pomáhat. „Museli jsme vytvořit speciální vchod jen pro registrování těchto dobrovolníků,“ řekla rozhlasové stanici Bayerischer Rundfunk koordinátorka pomoci Vivien Bezoldová.

Podle ní jsou pro okamžitou pomoc třeba hlavně psychologové. Lidé mimo tuto profesi ale budou zapotřebí ve chvíli, kdy se běžencům podaří překonat největší trauma z útěku a budou mít zájem začít poznávat místo svého nového života.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…