Dobeš: Rozhovor s komisařem byl mnohem lepší než Zaorálkovo mlení

10.02.2012 15:35

Ministr školství Josef Dobeš si pochvaluje rozhovor s eurokomisařem Lászlem Andorem. Prý v životě snad nezažil důležitější debatu než právě s ním, když hovořili o dotacích pro Českou republiku.

Dobeš: Rozhovor s komisařem byl mnohem lepší než Zaorálkovo mlení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

„Já jsem nezažil tak důležitou debatu jako dnes s panem komisařem,“ uvedl Josef Dobeš v ČT. S Lászlem Andorem se bavili o čerpání z fondů, které je pro Česko podle dnešních výroků komisaře vážně ohroženo.

„Já jsem si de facto dneska užíval balzám na nervy,“ pochvaloval si. Prý to bylo mnohem lepší, než když v parlamentu hovoří se stínovým ministrem zahraničí Lubomírem Zaorálkem. „Ten mele páté přes deváté,“ dodal Dobeš.

Pro budoucnost čerpání dotací je prý klíčové, zdali se bude dále dodržovat harmonogram. „Evropská komise slíbila intenzivní součinnost,“ ujišťoval Dobeš, že EK bude s Českem maximálně spolupracovat. „Musíme vymyslet, jak to uděláme, abychom naplnili čerpání na rok 2012,“ shrnul své cíle ministr.

Opět zopakoval, že pokud ČR o dotace nakonec přijde, je rozhodnutý sám rezignovat. „Je tam garance jako u státních maturit,“ ujistil Dobeš, že tento cíl bere jako svoji osobní zodpovědnost.

reklama

autor: pan

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…