Dobeš: Studenti pozvali KSČM, Zelené i ČSSD. A se mnou nemluví

02.03.2012 13:10

Ministr školství Josef Dobeš (VV) vyjádřil politování nad tím, že zástupci studentských hnutí odvolali jednání u kulatého stolu, které mělo zakončit protestní akci Týden neklidu.

Dobeš: Studenti pozvali KSČM, Zelené i ČSSD. A se mnou nemluví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

Zástupci studentů se nechtěli s Dobešem sejít kvůli debatě o reformách vysokých škol. Vadilo jim, že jim ministr chtěl věnovat jen půl hodiny. Jan Gruber z iniciativy Za svobodné vysoké školy řekl serveru iDnes.cz, že by setkání Dobeše vykreslilo jako ochotného člověka, ačkoliv studenty dlouhodobě ignoruje.

Byli jsme připraveni jít na diskusi, ale ta se nekonala. Je to politováníhodné

„Vyjadřuju politování nad tím, že se nekonal kulatý stůl se studenty. Byli jsme připraveni být na této diskusi, ale ta se nekoná,“ řekl Dobeš v pátek na tiskové konferenci.

Dodal, že podobné diskuse mají přispět k informovanosti studentů. „Informace studenti nezískají účastí na happeninzích,“ upozornil Dobeš.

Dobeš si také rýpl do iniciativy Za svobodné vysoké školy, která místo kulatého stolu uspořádala náhradní diskusi se zástupci opozičních stran ČSSD, KSČM a Stranou zelených. Upozornil, že tyto strany v minulosti odmítly reformovat vysoké školství na rozdíl od něj.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…