Dobeš: Ukažte mi neonacistický výrok Bátory a rozloučím se s ním

06.09.2011 19:03

Ministr školství Josef Dobeš svému úředníkovi Ladislavu Bátorovi věří. Podle něj si na svůj facebookový profil nic o Karlu Schwarzenbergovi nedával, stojí za ním však i dál, i když to vyžaduje „politické náklady“.

Dobeš: Ukažte mi neonacistický výrok Bátory a rozloučím se s ním
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý kontroverzní úředník ministerstva školství Ladislav Bátora

Ministr školství Josef Dobeš prý se svým úředníkem Ladislavem Bátorou mluvil mezi čtyřma očima a věří mu, že na svůj facebookový profil nic o Karlu Schwarzenbergovi nedával. Dnes se tam totiž objevila další kritika ministra zahraničí, i když VV prohlásily, že se Bátora už nebude aktivisticky vyjadřovat.

„Jestliže mi můj podřízený řekne, že to neudělal, tak mu věřím," zastával se Bátory Dobeš v Impulsech Václava Moravce. Bude mu prý dál věřit, dokud by neměl nějaké pochyby.

Sledujeme kauzu Bátora

Dobeš uznává, že podpora Bátory ho stojí „politické náklady", zdůrazňuje však při tom otázku svědomí. „Je to o svobodě slova a o možnosti, že mezi úředníky může být člověk z celého spektra stran," popisuje své důvody Dobeš. Nezabýval se sice programem Národní strany, za kterou kdysi Bátora kandidoval, přesto mu prý jeho názory nevadí. Nemá totiž u Bátory jediný výrok, který by mu vadil (například proto, že by byl protižidovský). Tomáše Vandase ani Miroslava Sládka by prý ale nezaměstnal.

Související: Bátora tvrdí, nenapsal jsem: Kníže je zednář a Kalousek jeho lokaj

Podle Dobeše neexistuje výrok, podle něhož by byl Bátora „starej fašista nebo neonacista". „Ukažte mi takový výrok, pak bych se s ním rozloučil," řekl jasně. Pokud by ho prý ale hodil přes palubu teď, zůstala by Bátorovi nespravedlivá nálepka.

Kromě Ladislava Bátory se však řešil i rozpočet na ministerstvu školství. Dobeš přidá na platech učitelů, dříve se však spekulovalo, že by proto měl ubrat nepedagogickým pracovníkům. Nyní slíbil, že na platy např. kuchařek či školníků se nesáhne, stejně tak se nebude ubírat na pedagogických pomůckách. Kde konkrétně se peníze vezmou, prý prozradí až zítra na vládě, naznačil však, že by mohlo jít o úřednickou sféru.

Čtěte více:

Konzervativec kolegovi Bátorovi: Jako Žid mu říkám, že udělal blbost
Bátoro, my ti pokoj nedáme. TOPka syčí, Zelení jdou do ulic
Potvrzeno. Kočí odhalila, jak to bylo s Bátorou. Dobeš mlčí

reklama

autor: pan

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…