Dobeš se distancoval od slov Bátory. Kalouskovi to nestačí

19.08.2011 13:35

Ministr školství Josef Dobeš se veřejně distancoval od výroků svého šéfa personalistiky Ladislava Bátory. Jeho chování mu podle vlastních slov vytkl a dal mu i pokyny, jak by se měl správně chovat.

Dobeš se distancoval od slov Bátory. Kalouskovi to nestačí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

Pokud se Ladislav Bátora nebude řídit pokyny ministra Josefa Dobeše, jeho nadřízený prý učiní „personální kroky". Zatím ho však neodvolává.

„Dnes bych se chtěl panu místopředsedovi vlády omluvit i veřejně a dodat, že se od slov pana Bátory naprosto distancuji," píše ve veřejném dopisu ministr Dobeš. Dosud se mu totiž omluvit pouze prostřednictvím telefonu.

SLEDUJEME téma Ladislav Bátora

"Panu Bátorovi jsem jeho chování vytknul a udělil mu jednoznačné pokyny ohledně jeho veřejného vystupování. Pokud se jimi pan Bátora nebude řídit, či pokud u něj zjistím jakékoli projevy politického extremismu, budu neprodleně konat i v personální oblasti," naznačuje Dobeš, že by mohl přikročit i k Bátorovu odvolání.

"Jediné odpovídající distancování se je okamžité odvolání toho úředníka. Cokoliv jiného znamená pouze to, že pan ministr Dobeš dál kryje nepřijatelné jednání ve státní správě," reaguje na dopis ministr financí Miroslav Kalousek. Takové distancování mu prý nestačí.

Související: Bátora: Chudáček starej Karel Schwarzenberg

Vrcholem Bátorových výroků byl status na soukromém facebookovém účtu, kde označil šéfa TOP 09 Karla Schwarzenberga za „starého chudáčka". TOP 09 na to reagovala odchodem z jednání vlády.

Čtěte více:

reklama

autor: pan

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …