Dobešovy projekty: Nová škola na spadnutí

09.02.2012 22:36

Ministr školství Josef Dobeš má problém s tzv. ípéenky – projekty, na které nechce dát EU peníze. A novináře obviňuje, že jsou jako hyeny, které jdou po kořisti. Podle ČeskéPozice.cz jako by budoval novou školu s krásnou omítkou. Jenže na spadnutí.

Dobešovy projekty: Nová škola na spadnutí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-ministr školství Josef Dobeš

Česká veřejnost se o projektech doví až poslední – tak se ministr podle serveru ČeskáPozice.cz rozhodl. „Věcných pochybností v řadě konkrétních projektů je už tolik, že se o IPn, jejichž celková suma netvoří ani čtvrtinu celkové padesátimiliardové alokace Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, vyplatí zajímat zvlášť,“ shrnuje server.

Paranoia a odklánění

O tom, zda jsou nějaké peníze odkláněny jinam, spekulovat autor nechce. „Odborníci soudí, že jakkoli přepychová omítka či skvěle vybavené místnosti jsou jenom pozlátkem, pokud budova nestojí na pevných základech a její stěny jsou tak lajdácky postavené, že může nastat zřícení. Proto jsou klíčovým problémem IPn,“ píše ČeskáPozice.cz.

Ministr bude v Bruselu čelit velké kritice nedodělků a předraženosti. „Se současným ministerstvem to je těžké. Soudné novináře až děsí, jak snadné je získávat citlivé materiály z ministerstva, na kterém vládne strach, paranoia a – paradoxně – čím dál přísnější bezpečnostní pravidla,“ dodává server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…