Dobrodružství německé kriminalistiky: Chytili imigranta při krádeži, vzali mu DNA a pak už jen zírali, co všechno má na kontě

12.04.2017 20:04

Dlouhé měsíce se dařilo před spravedlností utíkat kurdskému migrantovi, který se měl dopustit dvou znásilnění. Před několika dny však byl německými úřady dopaden a testy DNA dokazují, že se policisté nemýlili.

Dobrodružství německé kriminalistiky: Chytili imigranta při krádeži, vzali mu DNA a pak už jen zírali, co všechno má na kontě
Foto: Radim Panenka
Popisek: Migranti v hlavním městě Srbska Bělehradě

Jak píše server Abenzeitung-Muenchen, dopadený Murat A. se měl prvního znásilnění dopustit v listopadu 2015 ve městě Rosenheim, které leží asi třicet kilometrů od Mnichova. Tehdy napadl poblíž řeky Inn devětadvacetiletou běžkyni a brutálně ji znásilnil. Vyšetřovatelům se tehdy pachatele dopadnout nepodařilo. Dalšího znásilnění se měl migrant dopustit loni v prosinci, kdy napadl a znásilnil pětačtyřicetiletou ženu v mnichovském parku Anglické zahrady.

I tentokrát se podařilo sedmadvacetiletému násilníkovi před policisty uniknout. Nicméně před několika dny past sklapla a pro Murata A. si policie přišla přímo do uprchlického tábora v Mnichově, kde žije společně s manželkou a dvěma dětmi. Ačkoli muž svoji vinu popírá, usvědčují jej testy DNA a ještě jedna přitěžující okolnost. V době prvního znásilnění žil v Rosenheimu a stejně tak žil loni v prosinci v Mnichově, když došlo ke znásilnění v městském parku.

Celý text v němčině máte k dispozici ZDE.

Nicméně osudným se nestalo pro Murata ani jedno znásilnění, ale krádež ve firmě, kde pracoval a kterého se dopustil loni několik dní před vánočními svátky. Ukázalo se, že DNA zanechané na místě činu se shoduje s DNA při obou znásilněních. V obou případech se choval násilník mimořádně brutálně a nelítostně. „Loni v prosinci svoji oběť škrtil až do bezvědomí. Kdyby bývala nenabyla vědomí, patrně v chladné prosincové noci umrzla,“ píše německý server.

Žena utrpěla vážná zranění a byla v šoku. Naštěstí se jí podařilo najít cestu do nemocnice, kde ji zachránili. Soudce v tomto případě obvinil pachatele kromě znásilnění také z pokusu o vraždu. Ani tentokrát nebyla oběť bohužel schopna pachatele přesněji popsat. Pouze si pamatovala, že měl na hlavně tmavou čepici a nešlo o rodilého Němce. Kdyby se násilník nedopustil krádeže, nejspíš by spravedlnosti unikl.

Sedmadvacetiletý Murat A. přitom hrál s německými úřady od začátku „špinavou hru“. Když přijel s manželkou a malým synem na podzim 2015 do Bavorska, vydával sebe a svoji rodinu za Syřany. Úřadům se ale podařilo zjistit, že rodina nepřišla ze Sýrie, ale z východního Turecka a jde o Kurdy. Obviněný násilník sedí již téměř čtrnáct dní ve vazbě. Vzhledem k přitěžujícím okolnostem lze očekávat, že trest odnětí svobody bude vysoký.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…