Dobrovolníci v Calais také nejsou svatí. Takto prý sexuálně vykořisťují migranty

24.09.2016 14:39

Dobrovolníci v calaiské Džungli prý sexuálně vykořisťují uprchlíky. Píše to alespoň server Rozhlas.cz. Na chování dobrovolníků upozornili v internetové diskusi jejich kolegové, kteří takové chování odsoudili jako zneužívání lidí v nouzi.

Dobrovolníci v Calais také nejsou svatí. Takto prý sexuálně vykořisťují migranty
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V calaiské džungli

Jak následně uvedl The Independent, toto chování je však nesmírné těžké vymýtit, ne-li nemožné. Právě The Independent na problém upozornil jako první. Povšiml si totiž bouřlivé diskuse na internetu mezi dobrovolníky. Ti se v Džungli starají o tisíce běženců, ale mnozí z nich jsou s nimi v užším kontaktu.

„Slyšel jsem o chlapcích, podle všeho pod zákonem, kteří spali s dobrovolníky. Slyšel jsem o dobrovolnících, kteří během jednoho dne spali s více partnery, jen aby další den pokračovali v tom samém,“ uvedl například jeden z dobrovolníků, podle nějž jde o sexuální vykořisťování. Je samozřejmé, že takovéto chování je v rozporu nejen s etikou, ale i se standardy Úřadu vysokého komisaře OSN.

Původní text ZDE.

Našli se však i tací, kteří s postojem tohoto dobrovolníka nesouhlasí, neboť vnímají vznik intimních vztahů v tak vypjatých podmínkách jako přirozený. Většina však problém odsuzuje. Vlákno ze sociálních sítí však již zmizelo. Prý z toho důvodu, aby se jej nechytla média. 

Problém však potvrzuje například šéfka jedné z největších lokálních charit Care4Calais Clare Moselová. Ta například zmínila Britku, jež žije nyní ve Velké Británii s jedním z běženců.

„Je pro nás extrémně obtížné to kontrolovat. Pětina dobrovolníků tu je bez jakékoli organizace,“ dodává však také Moselová. A podotýká i skutečnost, že Džungle není oficiálním uprchlickým táborem, ale nelegální osadou.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…