Dohra nedělní Partie. Jaroslav Plesl: Omlouvám se

12.05.2019 19:16

Nedělní vysílání Partie na televizi Prima má dohru. Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl, jenž ve vysílání huboval komentátora Českého rozhlasu Radka Kubička, se následně omluvil za to, že se spletl. Kubička totiž obvinil z neznalosti ministrů, jak se nakonec ukázalo, nezná je spíš Plesl.

Dohra nedělní Partie. Jaroslav Plesl: Omlouvám se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Plesl

Plesl se ve vysílání mimo jiné obořil na Kubička, že se chová jako pražští demonstranti. „S tebou je to podobné jako s těmi demonstranty. Vy si prostě nepamatujete věci a řídíte se emocemi. To nejde takhle,“ šil do Kubička Plesl. Připomněl mu, že za časů premiéra Petra Nečase se stala ministryní spravedlnosti Daniela Kovářová, takže mít ministryni spravedlnosti, která není členkou žádné strany, není zase až tak neobvyklé. Z kapsy vytáhl noviny, deník Právo z roku 2012, kdy se debatovalo o vyhazovu Jiřího Pospíšila z postu ministra. Tehdy také občané vyrazili do ulic. A kdyby se v tom článku změnila jména, mohl by prý vyjít i dnes.

Psali jsme ZDE.

Jak ale po skončení pořadu vyšlo najevo, Plesl si spletl obsazení ministerských funkcí, a Kubička tak nespravedlivě obvinil z nedostatku „historické paměti“. Ten přitom správně argumentoval tím, že po odchodu Pospíšila byl na post ministra spravedlnosti dosazen Pavel Blažek z ODS, a ne Daniela Kovářová, jak tvrdil Plesl. Ta byla ministryní o tři roky dříve ve vládě Jana Fischera.

„Spletl jsem se,“ přiznal pro Echo24.cz následně Plesl.

Původní text najdete ZDE.

A omluvil se i na svém facebookovém profilu.

(Screen: FTV Prima)

„Jelikož jen hlupák není schopen omluvit se za vlastní chybu, omlouvám se s maximální mírou zardění Radko Kubičkovi za to, co jsem mu dnes udělal v Partii Prima TV. Pravdu měl on, já ne. Po Jiřím Pospíšilovi v roce 2012 nastoupil Blažek, nikoliv Kovářová. Tu ODS vyslala do vlády v roce 2009. A omlouvám se také divákům Partie. Snad se taková chyba stává jen jednou za deset let,“ poznamenal Plesl.

„Kubičko také argumentoval pořád dokola o vytahování ministrů z klobouku. ČSSD v podobě Maláčové a Petříčka jsou tedy podle něho také nedemokratické,“ uvedl následně v diskusi pod omluvným textem jeden z uživatelů. A na to zareagoval sám Kubičko. „Přesně tak. Ano, i oba jmenovaní se stali ministry nestandardně jako náhradníci. I když jde o standardní stranu, chová se nestandardně,“ zmínil.

A zároveň také přijal omluvu. „Díky, kolego, omluvu přijímám. Jednoznačná, jasná a rychlá, bez hrozby žaloby. Na rozdíl od té, co jsem se dočkal od Miroslava Kalouska za mnohem horší věc, za veřejné nařčení z korupce. Navíc to v tomto aktuálním případě byla i moje chyba, nestál jsem si za svým a nechal jsem se zviklat. Je to přece jen už 13 let,“ podotkl Kubičko.

„Díky, Radko. Jsi velkorysý! Ještě jednou se omlouvám,“ odvětil Plesl.

„Jasně, paměť občas klame a mně se to ostatně stalo taky. Svou suverénností i výtiskem Práva jsi mě zcela zmátl,“ zakončil Kubičko. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…