Doktor Macek dnes naštve ODSáky a ty, kteří říkají, že v roce '68 nás obsadili Rusové. Čtěte

21.08.2014 11:47

Výročí okupace z roku 1968 a rovněž žhavá politická současnost v podobě šturmování před komunálními volbami zaujaly blogera a bývalého místopředsedu ODS Miroslava Macka. Ten mimo jiné prozradil, že uvažuje o hromadném podávání žalob na všechny, kteří pro své nápady zneužívají jeho nápad.

Doktor Macek dnes naštve ODSáky a ty, kteří říkají, že v roce '68 nás obsadili Rusové. Čtěte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Miroslav Macek v úvodu svého blogu uvedl, že dnes si připomínáme čtyřicáté šesté výročí okupace naší země. Upozorňuje však, že na této okupaci se podíleli Rusové, Poláci, Maďaři, Němci, ale též Bělorusové, Ukrajinci, Lotyši, Litevci, Moldavané, Kazaši, Gruzínci nebo Arméni.

„To jen pro připomenutí, že to nebyli Rusové, ale komunisté, kteří to vše způsobili,“ dodává Macek, jenž v posledních dnech několikrát kritizoval vlnu nenávisti vůči Rusku, která se objevila v českých médiích v souvislosti s děním na Ukrajině.

Kromě toho Macka rozčílili někteří komunální kandidáti Občanské demokratické strany. Přesněji materiály, které před volbami tito kandidáti rozdávají, a myšlenky, které v nich jsou obsažené. „Coby autor názvu Občanská demokratická strana mám chuť je zažalovat za zneužití zájmu,“ prozrazuje zakladatel ODS. Není podle něj možné, aby se jednalo o kandidáty té strany, kterou s Václavem Klausem zakládali.

Co napsal doktor Macek:

Dnes je výročí okupace bývalého Československa Rusy, Poláky, Maďary, Němci, Bělorusy, Ukrajinci, Lotyši, Litevci, Estonci, Moldavany, Kazachy, Gruzínci, Armény, Azerbájdžánci, Kyrgyzy, Turkmeny, Uzbekistánci ...to jen pro připomenutí, že to nebyli Rusové, ale komunisté, kteří to vše způsobili.

Když pročítám některé předvolební materiály kandidátů do komunálních voleb za ODS, coby autor názvu Občanská demokratická strana mám chuť je zažalovat za zneužití názvu, neboť rozhodně nemůže jít o členy a kandidáty stejné strany.

reklama

autor: jav

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…