Doktor Macek okomentoval kauzu mládežníka, který v Praze zabil autem mladou dívku. Pojal to šířeji

12.08.2014 14:07

Generální ředitel mediálního domu Empresa Media Daniel Köppl označil Marka Půčka, který před týdnem na jedné z pražských autobusových zastávek srazil svým BMW jedenadvacetiletou dívku za „typický produkt naší doby“. S tím krajně nesouhlasí někdejší místopředseda ODS Miroslav Macek. Takový přístup je podle něj největším zločinem naší doby.

Doktor Macek okomentoval kauzu mládežníka, který v Praze zabil autem mladou dívku. Pojal to šířeji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Čtyřiadvacetiletý Marek Půček v úterý ráno (5. srpna) srazil svým autem na náměstí Kinských v Praze jedenadvacetiletou studentku přírodních věd. Ta i přes okamžitou pomoc svědků nehody a snahu záchranářů nepřežila. Zřejmě zfetovaný Půček od nehody utekl a teprve po patnácti hodinách se sám přišel na policii přiznat. Hrozí mu osmiletý trest odnětí svobody.   

Generální ředitel Empresa Media Daniel Köppl o něm údajně napsal ředitelce redakce časopisu Týden, který vydává mediální dům, v jehož čele stojí, že je „ve spoustě věcí typickým produktem své doby“. Jeho výrok ovšem nadzvedl ze židle bývalého místopředsedu ODS Miroslava Macka, který ho patřičně okomentoval ve své tradiční úterní glose.

Největší zločin naší doby 

„Obávám se, že tento přístup je největším zločinem naší doby (táhne se ovšem již od doby po 1. světové válce, kdy došlo ke všeobecnému zrelativizování hodnot): To společnost má kolektivní vinu! Individuum je přece `dítětem svého věku`! Spolu se zločincem by měla sedět na lavici obžalovaných celá společnost!“ rozhorlil se Macek.

„Je to mizerný přístup a plodí dnešní totální nezodpovědnost na všech úrovních: Rodiče nemohou za výchovu svých dětí, konkrétní úředníci nemohou za chyby svého úřadu atd., atd.,“ hřímal expolitik na svém webu.

Co přesně napsal Miroslav Macek:

O Marku Půčkovi, který - pravděpodobně zfetovaný - svým BMW zabil dívku, napsal ředitel redakce časopisu Týden Daniel Köppl, že „je ve spoustě věcí typickým produktem své doby.“
Obávám se, že tento přístup je největším zločinem naší doby (táhne se ovšem již od doby po 1. světové válce, kdy došlo ke všeobecnému zrelativizování hodnot): To společnost má kolektivní vinu! Individuum je přece „dítětem svého věku“! Spolu se zločincem by měla sedět na lavici obžalovaných celá společnost!
Je to mizerný přístup a plodí dnešní totální nezodpovědnost na všech úrovních: Rodiče nemohou za výchovu svých dětí, konkrétní úředníci nemohou za chyby svého úřadu atd., atd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…