Doktor Macek poslouchal rozhovor s komunistou a cosi mu běhalo po zádech

05.12.2012 10:23

Doktor Macek si v úterý odpoledne pustil rádio a vyslechl pořad „Dvacet minut Radiožurnálu“, kde moderátor Martin Veselovský zpovídal náměstka hejtmana Karlovarského kraje za KSČM Václava Sloupa. Ten v minulosti působil jako „zástupce velitele pro věci politické“ (neboli „politruk“) u Pohraniční stráže. Jeho obhajoba zanechala na doktoru Mackovi hluboké následky.

Doktor Macek poslouchal rozhovor s komunistou a cosi mu běhalo po zádech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Náměstek karlovarského hejtmana, který bude mít odpovědnost i za školství, se v pořadu „Dvacet minut Radiožurnálu“ podivil označení komunismu jako „zločinného režimu“, a jinak vytrvale opakoval, že tehdejší činnost pohraničníků, které ideologicky školil, byla podle tehdejších zákonů, a proto správná. „Pokud bychom to neudělali, tak by to bylo stejné, jako kdyby dnes voják selhal při plnění úkolu,“ řekl například.

Uzavřené hranice podle něj měly i své výhody a dnes by si mnozí přáli jejich návrat. „Někteří by přivítali, kdyby ty hranice byly střežené tak, jako tehdy. Například lidé z německého pohraničí, kde by nebylo tolik kriminality,“ myslí si.

Miroslav Macek se podivil, proč moderátor Veselovský náměstka- politruka vytrvale oslovoval „pane“, když se jedná o typický příklad „soudruha“. Macek z jeho vyprávění získal dojem, že je to „politruk jak z učebnice“. „Nic nového se nenaučil, nic starého nezapomněl a z jeho neustálého ohánění se, že vše se v minulosti přece dělo podle platných socialistických zákonů a tak to tedy bylo v pořádku, běhal mráz po zádech,“ napsal Macek na svůj blog.

Možná i proto přijal doktor Macek s takovou skepsí nejnovější objev evropských statistiků. „Podle statistického úřadu Eurostat jsme nejsociálnější a nejrovnostářštější zemí Evropy. Bohužel, dodávám k tomu,“ píše Macek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…