Doktor Macek své ODS: Dopadnete jako Škrhola, budou vás mít za ...

20.02.2012 23:03

Řidič MHD Roman Smetana přimaloval politikům na plakáty před volbami v roce 2010 tykadla a nazýval je lháři, zloději, korupčníky a prostitutkami. Dostal za to sto dní vězení. Odsoudila ho manželka Ivana "Íčka" Langera Markéta. Exmístopředseda občanských demokratů Miroslav Macek se nad věcí krátce zamýšlí: to už není v ODS vážně nikdo, komu to myslí?

Doktor Macek své ODS: Dopadnete jako Škrhola, budou vás mít za ...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

"Také pro ODS, soudící se s tramvajákem z Olomouce, který jí počmáral předvolební letáky, platí slova Jiřího Suchého: 'Malé věci řešte rukou mávnutím, nedopadnete pak jako Škrhola, nebudou Vás považovat za....'," píše Macek ve své pondělní glose na webu viditelny-macek.cz. "A proč se soudkyně Langerová (manželka Ivana Langera) toho případu nevzdala, to už vůbec nechápu... Copak v ODS nezůstal už vůbec nikdo, komu to myslí?"

VŠE k tématu plakátový čmáral

Soudkyně Okresního soudu v Olomouci Markéta Langerová věc nevyřídila jako přestupek ve správním řízení, jelikož ODS vyčíslila škodu na 15 tisíc korun a požadovala odškodnění. Navíc se Smetana odmítl podřídit rozsudku sto dní veřejných prací, a Langerová ho proto odsoudila na sto dní vězení. Kolem celého procesu vznikl poprask a soudkyni některá média - vzhledem k jejímu manželovi - obviňují z podjatosti.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…