Doležal z Reflexu doporučuje ČSSD: Sežeňte si estébáka na jednání s Babišem a Filipem. Tři agenti se dohodnou rychle

28.04.2018 21:40

Vyjednávání o nové Babišově vládě trvá už pár měsíců, konkrétně od ledna. Názory na to, proč její sestavování trvá tak dlouho, se liší. O ten svůj se v textu pro server Reflex.cz podělil i publicista Jiří X. Doležal. „Problémy při jednání o vládě jsou pochopitelné. ČSSD nemá estébáka,“ říká komentátor.

Doležal z Reflexu doporučuje ČSSD: Sežeňte si estébáka na jednání s Babišem a Filipem. Tři agenti se dohodnou rychle
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jan Hamáček.

„Běžný občan nechápe, jak je možné, že se svatá trojice ANO – KSČM – ČSSD už dávno na vládě nedohodla. Vysvětlení je jednoduché,“ píše v úvodu svého textu Doležal, podle něhož je přehnané, že si sociální demokraté kladou podmínky jako je odstoupení premiéra po případném odsouzení či pád vlády v případě demise jejích ministrů. „Tolik požadavků je vzhledem k počtu hlasů, které získali ve volbách, opravdu drzost,“ dodal.

Poté se pustil do rozšifrování největšího zádrhelu při vyjednávání o vládě. Je to podle něj především to, že premiér v demisi a předseda hnutí ANO byl podle bývalého příslušníka StB Jána Sarkocyho vědomým spolupracovníkem komunistické Státní bezpečnosti.

Následně se proto rozhodl uvést, co o tomto tvrzení říká wikipedie. „Ta říká: Podle dosud zveřejněných dokumentů pocházejících z archívu slovenského Ústavu paměti národa byl Babiš od 12. listopadu 1980 evidován jako důvěrník Státní bezpečnosti a 11. listopadu 1982 v bratislavské vinárně U obuvníka měl za přítomnosti kpt. Rastislava Mátraye a por. Júliuse Šumana podepsat vázací akt, čímž se stal agentem StB s krycím jménem ‚Bureš‘,“ citoval.

S komunistickou stranou už hnutí ANO při jednání o vládě nemá žádný výraznější nesoulad. Proč tomu podle publicisty tak je, je skutečnost, že i předseda KSČM Vojtěch Filip má na wikipedii šlraloup. „Od července 1985 udržoval kontakt s příslušníky Státní bezpečnosti, nejdříve jako kandidát tajné spolupráce ‚Vojtěch‘. Dne 15. dubna 1986 byl získán jako ideologický spolupracovník StB mjr. Lubomírem Antalem pod krycím jménem ‚Falmer‘. Vojtěch Filip byl řízen oblastním odborem S-StB České Budějovice, součástí I. správy SNB (Správou rozvědky StB). Za tajnou spolupráci s StB, která především spočívala v typování osob, byl IS ‚Falmer‘ opakovaně finančně odměněn,“ citoval Doležal taktéž informace čerpané z wikipedie.

Zato u vedení ČSSD, konrétně u Jana Hamáčka a Jiřího Zimoly, prý v jejich životopisech spolupráci s komunistickou tajnou policií prostě nenajdete. Podle Jiřího X. Doležala z toho nikdy nebyli ani podezřelí. Když si pak dáme tyto informace do souvislosti s opravdu úmorným jednáním o vládě, kdy k dohodě ANO s KSČM došlo snadno, zatímco dohoda ANO s ČSSD se rodí nesnadno, je podle komentátora zjevné, kde je problém.

  • Původní zdroj ZDE

„Sociální demokraté nenasadili do rozhovorů agenta! Proto vyzývám ČSSD: Okamžitě přijměte do strany Jima Čerta a pověřte vyjednáváním o koalici jeho. Tři estébáci se dohodnou tak rychle, že budeme mít vládu do konce týdne!“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…