Dominik Feri cítí čím dál větší odpor. Ke státu

20.01.2017 11:41

Ke schválení tzv. protikuřáckého zákona Senátem se na svém facebookovém profilu vyjádřil teplický radní Dominik Feri (TOP 09).

Dominik Feri cítí čím dál větší odpor. Ke státu
Foto: Archiv DF
Popisek: Dominik Feri, radní města Teplice

„Pořád si stojím za tím, že než hnát kuřáky z hospody ven, by účelnější bylo podpořit zřízení kuřáren, které by byly důsledně stavebně oddělené a bez obsluhy,“ uvedl s tím, že zásahů do svobod občanů je na jeho vkus mnoho. „Odpor ke státu cítím čím dál větší (napříč věkovejma i názorovejma skupinama) a hledat kompromisní řešení, které splní požadovaný účel, ale bude co nejcitlivější k lidským právům, má být samozřejmé,“ myslí si.

Za selhání vlády považuje, že takhle zásadní věc málo diskutovala s veřejností. „Proč nebyl bývalý ministr zdravotnictví Němeček imrvére v terénu a nehovořil o tom s lidmi? Proč vláda nepřišla s kampaní, která by zasáhla každého a ukázala, že dopady zákona nebudou tak zdrcující, jak mnozí říkají?“ ptá se Feri.

Kdyby se tak dělo, mohlo být podle něj společenské pnutí mnohem slabší. „Nelze se divit, že je nyní významná část lidí naštvaná, že stát zase něco reguluje, že zase nehtíkem uloupnul kus svobody a že dnes to jsou cigarety a zítra to může bůček nebo cokoliv jiného,“ obává se Feri.

Celé znění příspěvku Dominika Feriho na jeho facebookovém profilu:

Protikuřácký zákon prošel senátem a prezident jej podepíše. Pořád si stojím za tím, že než hnát kuřáky z hospody ven, by účelnější bylo podpořit zřízení kuřáren, které by byly důsledně stavebně oddělené a bez obsluhy. Zásahů do svobod občanů je na můj vkus mnoho, odpor ke státu cítím čím dál větší (napříč věkovejma i názorovejma skupinama), a hledat kompromisní řešení, které splní požadovaný účel, ale bude co nejcitlivější k lidským právům, má být samozřejmé.

Za selhání vlády považuji, že takhle zásadní věc málo diskutovala s veřejností. Proč nebyl bývalý ministr zdravotnictví Němeček imrvére v terénu a nehovořil o tom s lidmi? Proč vláda nepřišla s kampaní, která by zasáhla každého a ukázala, že dopady zákona nebudou tak zdrcující, jak mnozí říkají? Kdyby se tak dělo, mohlo být společenské pnutí mnohem slabší. Nelze se divit, že je nyní významná část lidí naštvaná, že stát zase něco reguluje, že zase nehtíkem uloupnul kus svobody, a že dnes to jsou cigarety a zítra to může bůček nebo cokoliv jiného. Vláda se teda zrovna nevycajchnovala.

Teď jsem zvědav, jak se zákon projeví. Důsledkem logicky bude, že lidé budou trávit kvůli tabákový pauze víc času na ulici a města budou o trochu více žít. Jedna věc je již teď jistá – naše společenské vztahy a veřejnej prostor projdou zajímavou změnou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…