Dominik Feri popsal svůj vztah k marihuaně

24.04.2017 7:52

Teplický radní Dominik Feri (TOP 09) se na serveru Stream.cz vyjádřil k marihuaně. Mimo jiné hovořil i o její legalizaci a o jejím pěstování pro léčebné účely.

Dominik Feri popsal svůj vztah k marihuaně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dominik Feri

V posledním roce si podle Feriho dalo trávu 23, nebo 24 procent mladých lidí, čímž jsme se dostali na špičku. „Jsme na špičce v užívání marihuany i u dospělých lidí, kdy si dalo trávu v posledním roce 11 % lidí,“ tvrdil. „Je tam nárůst od 90. let,“ dodal. 

Feri se následně nechtěl vyjádřit k tomu, zda je tento nárůst dobře nebo špatně. „Mělo by to být politickým tématem a mělo by se myslet na prevenci,“ domnívá se. 

Video najdete ZDE.

„Jakým způsobem se dá tráva legalizovat?“ zeptal se Feri následně. „Není to zlegalizované ani v Holandsku, jak se to zdá. Platí tam drogový zákon, jehož smyslem je, ať lidé užívají drogy méně. Fungují zde coffee shopy, kde je nutné, aby respektovaly nějaká pravidla. Mezinárodní pravidlo pak hovoří o nešíření,“ poukázal Feri. „Existence coffee shopů v Holandsku generuje asi 400 milionů eur,“ řekl rovněž teplický radní.

Závěrem se pak vyjádřil i ke konopí k léčebným účelům. „Daří se získávat konopí z tuzemska,“ poukázal.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…