Dominik Hašek opět v akci. Opět kvůli Rusku

07.05.2023 18:11 | Ze sítí

Na Olšanské hřbitovy v Praze dorazila skupina motorkářů. Přivezli s sebou i vlajku ruského motorkářského gangu Noční vlci, který podporuje vpád Ruské federace na Ukrajinu. Slavný olympijský vítěz, hokejový brankář Dominik Hašek se zeptal: „Které ministerstvo za to zodpovídá, prosím o odpověď. Ministerstvo zahraničí nebo vnitro?“

Dominik Hašek opět v akci. Opět kvůli Rusku
Foto: Facebook
Popisek: Dominik Hašek

V pondělí 8. května si připomeneme 78. výročí konce druhé světové války. V Plzni už se objevily americké vlajky. Západ našeho státu osvobodili v květnu 1945 Američané. Průjezd vojenské techniky přilákal tisíce zvědavců.

Na Olšanské hřbitovy v Praze dorazilo pár desítek motorkářů s českými a sovětskými vlajkami, aby zde u pomníku Rudé armády uctili památku vojáků Rudé armády, kteří padli při osvobozování Československa. Tyto motorkáře vítalo u hřbitova několik příznivců, a současně se proti nim postavilo několik odpůrců s vlajkami České republiky, Ukrajiny a Spojených států.

U pomníku Rudé armády se objevila i vlajka Nočních vlků, motorkářského gangu, který se v roce 2014 podílel na obsazení Krymu a dnes podporují rozsáhlou ruskou invazi na Ukrajinu.

„Budou tito lidé propagující současné imperialistické Rusko, které denně zabíjí lidi na Ukrajině a nám neustále vyhrožuje, za současné situace vpuštěni na území ČR? Které ministerstvo za to zodpovídá, prosím o odpověď. Ministerstvo zahraničí nebo vnitro?“ otázal se.

A po chvíli pokračoval.

„Mohou mít vízum z jiné země EU. Je to stejné jako s russkými (sic!) sportovci. Nemusíme je vpustit, případně je můžeme vyhostit. Ale můžeme je i vpustit. Minulý týden tu hrál mezinárodní turnaj (ruský) tenista a naše vnitro a ministerstvo zahraničí nečinně přihlíželo,“ zlobil se dál Hašek.

„Jen upozorňuju, že mohou obdržet vízum v jiné zemi EU a je platné pak i k nám (viz russký tenista před 14 dny!). Ale záleží od prosince na nás, zdali i přes vydání víza v jiné zemi EU je přijmeme. Pokud ne, měli bychom to jasně včas říci, ať není nedorozumění,“ uzavřel myšlenku.

Dominik Hašek ptomlouvá

Dominik Hašek ptomlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…