Dopis Zemanovi: Stojím při Vás. Jsme ohroženi, píše Klára Samková. Islám, Hamáček, Zaorálek, výbušné

01.04.2019 10:47

Miloš Zeman při návštěvě v Karlovarském kraji prohlásil, že Turecko pomáhalo Islámskému státu. Ohradil se proti tomu turecký velvyslanec Ahmet Necati Bigali. S jednoznačnou podporou nyní přispěchala advokátka Klára Samková v otevřeném dopise, který hlavě státu poslala a jejž máme k dispozici. V něm tvrdí, že Turecko se snaží infiltrovat do evropského státoprávního systému, který údajně hodlá zlikvidovat. Právě díky tureckému vyslanci jí totiž advokátní komora potvrdila pokutu 25 tisíc korun.

Dopis Zemanovi: Stojím při Vás. Jsme ohroženi, píše Klára Samková. Islám, Hamáček, Zaorálek, výbušné
Foto: Twitter J. Ovčáčka
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

„Dovolte mi nejdříve, abych se s úctou sklonila před Vašimi vyjádřeními, která jste před několika dny učinil na adresu tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana i Turecka samotného,“ začala svůj dopis Samková.

Jednalo se o odpovědi na otázky obyvatel při návštěvě Miloše Zemana v Karlovarském kraji. „Proč útočí (Turci) na Kurdy? No, protože jsou faktickými spojenci Islámského státu,“ řekl Zeman ve Vintířově. „To znamená, i když jsou členy Severoatlantické aliance (NATO) a hlásí se do Evropské unie – a tam je ovšem málo pravděpodobné, že budou přijati – tak existovaly informace o tom, že v době, kdy Islámský stát okupoval podstatnou část jak Sýrie, tak Iráku, bylo to právě Turecko, které zprostředkovávalo některé logistické operace pro zásobování Islámského státu. Konkrétně například vývoz ropy a podobně,“ prohlásil.

Anketa

Kdo bude mít po nástupu Čaputové do funkce lepšího prezidenta?

11%
hlasovalo: 15520 lidí

„Takže, bohužel, pan (turecký) prezident (Recep Tayyip) Erdogan spíše rovněž vsadil na islamizaci Turecka. Už to není ten sekulární stát (Kemala) Atatürka a už je to spíše stát, který vyznává islámskou ideologii. A z toho logicky vyplývá, že má blízko k islámským radikálům, a z toho logicky vyplývá, že naopak útočí na Kurdy,“ dodal český prezident podle časopisu Týden.

Celý článek ZDE

Klára Samková s prezidentovým vyjádřením souhlasí a dodává o Turecku: „I svou vnitrostátní politikou, v jejímž rámci jsou likvidovány desítky tisíc učitelů, právníků, soudců i advokátů, novinářů i občanských aktivistů vykazuje Turecko všechny znaky totalitního státu, kterému jsou elementární lidská práva naprosto cizí a jejichž masivní porušování této zemi prochází bez jakékoliv mezinárodní sankce. Nic z této turecké vnitrostátní ani mezinárodní politiky není kritizováno žádnou organizací, která obvykle vyskočí jak čertík z krabičky, když se zkříží vlas nějakému aktivistovi v USA či v Číně. Turečtí disidenti nejsou mezinárodním lidskoprávním fórem žádným způsobem ochraňováni, stejně jako nejsou ochraňováni ani naši občané Markéta Všelichová a Miroslav Farkaš, kteří bojovali po boku Kurdů za jejich osvobození od tzv. Islámského státu.“

A Samková jde ještě dál. Turecko je podle ní předvojem nejtvrdšího militantního islámu v Evropě. „Pod záminkou lidských práv se islám prostřednictvím Turecka infiltruje do evropského státoprávního systému a zcela nepokrytě jej hodlá zlikvidovat,“ tvrdí advokátka. Prý na toto upozorňovala již v roce 2016 při přednášce na půdě Poslanecké sněmovny, nazvané „Máme se bát islámu?“. „Na tuto přednášku se vnutili diplomaté několika islámských států včetně tureckého velvyslance. Půdu Poslanecké sněmovny neváhali zneužít pro své vlastní hřmotné vystoupení, včetně demonstrativního odchodu, který byl nutně výrazem naprosté neúcty k Poslanecké sněmovně a českou Ústavou zakotvenému právu na svobodu slova,“ tvrdí Samková a obviňuje ministra vnitra Hamáčka (tehdy předseda Poslanecké sněmovny), že se proti jednání diplomatů z islámských zemí nevymezil.

Také Česká televize se podle ní nezachovala korektně, když tureckého velvyslance pozvala do studia, ji však nikoliv. „Umožnila mu se veřejně dožadovat mého trestního stíhání,“ obviňuje Českou televizi. A do třetice Samková peskuje i Lubomíra Zaorálka, bývalého ministra zahraničí: „Moje trestní stíhání bylo sice posléze zastaveno, nicméně fakticky získalo politickou vládní podporu. Jinak totiž nelze vysvětlit, že tehdejší ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek na flagrantní porušení Vídeňské úmluvy o diplomatických stycích tureckým velvyslancem nikterak nereagoval.“

Dále zmiňuje Samková detaily jejího vystoupení, na kterém tureckého velvyslance třikrát proklela. Právě za tento projev Česká advokátní komora přednedávnem potvrdila advokátce pokutu ve výši 25 000 korun, čemuž se Samková chce bránit správní žalobou. „Tento můj evidentně politický projev učiněný na veřejném prostranství charakterizovala (Česká advokátní komora) jako ‚výkon advokacie‘, kdy jsem údajně ‚snížila důstojnost advokátního stavu‘. Tím se ovšem Česká advokátní komora stala poplatná oficiálnímu pro-islámskému režimu, který, bohužel, i v České republice reálně vládne. Právě kvůli tomu, že islámská ideologie, oficiálně se schovávající za náboženství, je v České republice preferována a ochraňována, je Vaše vystoupení, pane prezidente, tak nesmírně cenné,“ vzkazuje Miloše Zemanovi. Podle ní se islám snaží o infiltraci a ovlivnění vnitrostátní české politické scény a děje se tak prostřednictvím Turecka.

„Vážený pane prezidente, znovu vyjadřuji svou podporu Vašim prohlášením na adresu Turecka. Evropa je v ohrožení. Stejně tak je v ohrožení i křesťanská civilizace, která je přes všechny své tragické omyly, ba i zločiny, z hlediska odstraňování lidské bídy nejúspěšnější civilizací na naší planetě. Prosím, abyste vzal na vědomí, že v boji za záchranu euroamerické civilizace, jejích hodnot a Evropy, se vší pokorou stojím po Vašem boku,“ vzkazuje Miloši Zemanovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…