Dopis podplukovníka: Ani čestná, ani morální. Peake není má ministryně

16.12.2012 6:45

Poslanec Věcí veřejných Vít Bárta zveřejnil na svém webu dopis válečného veterána, podplukovníka Pavla Růžičky, který reaguje na jmenování Karolíny Peake ministryní obrany. A je znechucen.

Dopis podplukovníka: Ani čestná, ani morální. Peake není má ministryně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus jmenoval nové ministry. Karolínu Peake ministryní obrany, Zbyňka Stanjuru ministrem dopravy a Petra Mlsnu ministrem bez portfeje

Růžička nejprve uvádí, že je již v civilu, kam odešel ve 39 letech. Dvakrát byl ve válce v Iráku, jednou v Kosovu. Z armády odešel kvůli svému znechucení bývalým vedením ministerstva obrany – Vlastou Parkanovou a Martinem Bartákem.

Voják, který volil VV

„Ale proč píši, volil jsem VV, nikdy jsem nevstoupil do žádné politické strany, čekal jsem změnu. Když proti Vám každý zbrojil a snažil se Vás diskreditovat, nerozuměl jsem tomu, nerozuměl jsem, co vlastně zamýšlí paní Kočí a následně odnož, která vrazila dýku do zad VV pod vedením paní Peake,“ vysvětluje své pohnutky k napsání mailu Bártovi.

Válečný veterán je podle svých slov jmenováním Peake zděšen. „Když se zamyslím, že po mně jako vojákovi nadřízení chtěli čest, odvahu a věrnost, jak si můžu vážit současné ministryně obrany, když vrazila kudlu do zad VV. To je čestné a morální?“ ptá se Růžička.

Podplukovník by Peake nejraději poslal všechna svá vyznamenání a výložky, aby jí ukázal, že jeho ministryní rozhodně není. „Nechci Vás dále zdržovat, ale musel jsem svůj pocit někomu sdělit. Držím palce, ať jste obklopen pouze spolehlivýma spolupracovníky a ať se Vám v práci a osobním životě daří,“ popřál Bártovi nakonec Růžička.

Dopis Pavla Růžičky poslanci Vítu Bártovi

Dobrý den, pane doktore,

dovolte, abych Vás nejprve pozdravil a v krátkosti se představil. Jsem válečný veterán (2xIrák a Kosovo) v současné době již 3 rokem v civilu. Do civilu jsem odcházel ve 39 letech, protože od 14 let jsem byl v uniformě. Odcházel jsem také proto, že jsem se již nemohl dívat na loutku jménem Vlasta Parkanová a následně pana Bartáka. Dobrovolně jsem raději šel do civilu, čehož zatím nelituji. Tak moje malá vizitka.

Ale proč píši, volil jsem VV, nikdy jsem nevstoupil do žádné politické strany, čekal jsem změnu. Když proti Vám každý zbrojil a snažil se Vás diskreditovat, nerozuměl jsem tomu, nerozuměl jsem, co vlastně zamýšlí paní Kočí a následně odnož, která vrazila dýku do zad VV pod vedením paní Peake.

Já, jako válečný veterán, jsem zděšen, že může někdo takto nefundovaný jako je paní Peake nastoupit na místo ministra obrany. Když se zamyslím, že po mě jako vojákovi nadřízení chtěli čest, odvahu a věrnost, jak si můžu vážit současné ministryně obrany, když vrazila kudlu do zad VV. To je čestné a morální? Nejraději bych jí poslal všechna svoje vyznamenání včetně výložek podplukovníka a tím demonstroval, že moje ministryně to rozhodně není a nikdy nebude.

Nechci Vás dále zdržovat, ale musel jsem svůj pocit někomu sdělit. Držím palce, ať jste obklopen pouze spolehlivýma spolupracovníky  a ať se Vám v práci a osobním životě daří.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…