Doposud politici lidem škodili, já jim pomáhám. Babišův analytik promluvil

06.11.2013 22:49

Analytik a člen Babišovy rady ekonomických poradců Aleš Michl v Událostech, komentářích mluvil o nutnosti snížit sníženou sazbu DPH. A dostal se kvůli tomu do sporu s odborářským ekonomem.

Doposud politici lidem škodili, já jim pomáhám. Babišův analytik promluvil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Neskrývá dobrou náladu

Na úvod Michl představil priority nově založené rady. „První úkol je nezvýšit daně, druhý úkol zavést zákon o státní službě. Pokud se to neudělá, tak se budu stydět za svou práci. Posledních osm let politici lidem škodili, já jim teď pomáhám,“ prohlásil sebevědomě.

Odborář: Hlavní je daně vůbec vybírat

Důležité podle něho je pomoci s náklady firmám, snížít sníženou sazbu DPH a bránit kartelovým dohodám mezi prodejci. „Moje tvrzení je, že se nemusejí snížit daňové příjmy, když bude dobré načasování. Újma by nemusela být velká, maximálně v jednotkách miliard, v ideálním případě nulová,“ uvedl.

S tím ale nesouhlasil makroekonomický expert ČMKOS Jaroslav Ungermann. „Pokud by došlo ke snížení snížené sazby DPH, tak se to v příjmech projeví. V tuto chvíli je třeba maximálně omezit možnosti daňových úniků. Já bych řekl, že první úkol vlády je, aby daně vybírala. Až se to udělá, tak nastává okamžik, kdy se máme zamyslet, jestli se sazbami hýbat. Já bych je teď nechal,“ představil svůj recept.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…