Dospiva, Robejšek, Realisté. Začíná válka oligarchů, zaznělo z Babišových novin

26.11.2016 7:43

Nad tím, že vznik nové politické strany Realisté se chystá podpořit osmý nejbohatší Čech Marek Dospiva, se v dnešních Lidových novinách zamýšlí Ondřej Koutník.

Dospiva, Robejšek, Realisté. Začíná válka oligarchů, zaznělo z Babišových novin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Robejšek

Dospiva podporuje aktivity politologa Petra Robejška, který ve čtvrtek oznámil založení nové strany Realisté. „Finančně jsem podpořil Institut 2080 a pravděpodobně budu podporovatelem nové strany Petra Robejška. Vyjadřuju tím svůj občanský postoj a podporu politickému směru, který je mi blízký,“ řekl serveru Aktuálně.cz Dospiva.

Veřejným přihlášením se k Robejškovi prý Dospiva pražské finanční kruhy překvapil. „Je znám jako obratný diplomat, který se vždy snažil nikoho z politiků nerozhněvat a především – nebýt viděn. Jeho nepřímý vstup do politiky lze interpretovat jako budování hradeb,“ píše dále Koutník s tím, že podle zákulisní šeptandy mají v budoucnu sloužit jako obranný val před ministrem financí Andrejem Babišem. Navíc, podobně jako šéf hnutí ANO vlastní i Dospiva mediální dům.

Dospiva tak podle Koutníka definitivně zbořil model, že nejbohatší a nejvlivnější lidé tu politiku ovlivňují jen potajmu a za oponou.

Koutník považuje za pravděpodobné, že k developerovi Dospivovi se s přibývajícími procenty hnutí ANO budou přidávat další zámožní lidé. „Jsme svědky počínající ‚války oligarchů‘, buďme realisté,“ uzavírá své zamyšlení Ondřej Koutník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…