Dostane Havlíček třetí ministerstvo? Nebo půjde do vlády Flegr? Můžete si vsadit

26.10.2020 18:10

Kdo nakonec usedne do ministerského křesla po Romanu Prymulovi? Sázkaři se činí. Za víkend prosázeli u Fortuny půl milionu. V žebříčku vede Blatný následován Prymulou. Ve hře je i „superministr“ Havlíček nebo parazitolog Jaroslav Flegr. Zprávu přinesl iDNES.

Dostane Havlíček třetí ministerstvo? Nebo půjde do vlády Flegr? Můžete si vsadit
Foto: Repro Twitter @profesorPrymula
Popisek: Roman Prymula je zděšen z nedodržování opatření

Anketa

Babiš si stěžuje, že lidé dostatečně neomezili svůj pohyb a sociální kontakty. Myslíte, že vy osobně jste omezili pohyb a sociální kontakty dostatečně?

94%
6%
hlasovalo: 15047 lidí

Jméno nástupce nynějšího ministra zdravotnictví Romana Prymuly, který by měl být po nedávné kauze ve vyšehradské restauraci z funkce odvolán, není dosud oficiálně známo. V sázkové kanceláři Fortuna už ale lidé spekulují a vybírají si své favority z celé řady někdy až bizarních jmen. Podle statistik má například „superministr“ Havlíček, který je nyní ministrem průmyslu a obchodu a současně i ministrem dopravy, větší šanci (125 : 1) na zisk  třetího ministerstva než parazitolog Jaroslav Flegr (200 : 1). Ten je známý svými pesimistickými prognózami o tisícovkách mrtvých na covid a rád by zaváděl plošné sledování obyvatelstva.

„Sázka na nového ministra byla zejména v pátek šlágrem, situace byla velmi turbulentní, čehož se řada sázkařů snažila využít. V návaznosti na ranní vyjádření Romana Prymuly, ve kterém své odstoupení nejdříve neodmítl a později řekl, že sám neodstoupí, a následné prohlášení premiéra, že jej odvolá, jsme šance současného ministra na setrvání v úřadu hodnotili jako velmi malé,“ uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Nyní sázející za největšího favorita považují podle bookmakerů hematologa Jana Blatného (kurz 1,3 : 1). Na druhém místě je současný ministr Roman Prymula s kurzem 3,75 : 1. Následují hlavní hygienička ČR Jarmila Rážová (6 : 1) a náměstek ministra zdravotnictví a biochemik Aleksi Šedo (11 : 1)

„V kontextu dalších událostí se situace na bojišti měnila každým okamžikem. Sázkaři se nejprve klonili na stranu Ludvíka, do hry se odpolední tiskovkou vrátil Prymula, v určitý moment stoupaly šance Šedy. Nakonec se vše otočilo na docenta Blatného,“ popsal situaci Šrain a doplnil: „Během první hodiny jsme přijali sázky za 50 tisíc korun, po víkendu už to bylo půl milionu. Z toho jde zhruba 40 procent na Blatného a 30 procent na Prymulu,“ dodal Šrain. 

Podle fotografií pořízených deníkem Blesk byli Prymula a první místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek ve středu v nočních hodinách navzdory zákazu v restauraci na pražském Vyšehradě. Premiér Andrej Babiš proto v pátek ráno požádal Prymulu, aby sám rezignoval na svou funkci. Prymulu vyzvali k rezignaci i představitelé opozice a ministři z koaliční ČSSD. Prymula to v pátek sice odmítl, v neděli však oznámil, že jako ministr zdravotnictví skončí, až bude vybrán jeho nástupce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…