Drahoš, Hilšer, Svěrák. Ti všichni podporují do Senátu Smoljaka juniora

10.04.2019 14:12

Scenárista David Smoljak bojuje o křeslo v Senátu za hnutí Starostové a nezávislí. Jeho soupeřem v druhém kole bude starosta Prahy 9, kde se volby konají, Jan Jarolím z ODS. O tom, jak Smoljaka podpořili senátoři Jiří Drahoš, Marek Hilšer a Jiří Růžička, píše server Echo24.cz.

Drahoš, Hilšer, Svěrák. Ti všichni podporují do Senátu Smoljaka juniora
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Drahoš

Drahoš, Hilšer i Růžička Smoljaka podpořili na úterní předvolební akci u stanice metra Vysočanská. Podporu má Smoljak také od spolupracovníka jeho otce Zdeňka Svěráka.

Ten vzpomínal, že Smoljak, kterého zná díky své spolupráci s jeho otcem od narození, si už jako malý chlapec vedl deníček svých dobrých skutků. „Je to taková skautská povaha,“ podporoval senátního kandidáta. Můžeme prý vzít jed na to, že se nikdy nepřidá k bratrstvu kočičí pracky.

Smoljak první kolo senátních voleb v souboji s Jarolímem prohrál, získal 23,53 procenta hlasů, Jarolím měl 24,25 procenta. K volbám dorazilo jen necelých 19 procent oprávněných voličů. 

„Chci voličům poděkovat, že přišli v tom prvním kole a dali nám tolik hlasů, byl jsem tím velmi příjemně překvapený,“ poděkoval Smoljak. „Senát potřebuje silné, nezávislé slušné osobnosti, to všechno pro mě pan Smoljak prezentuje, navíc má deset let zkušeností v komunální politice,“ podotkl senátor Jiří Růžička. 

„David Smoljak je pro mě skvělý člověk, vážím si ho jako odborníka,“ zmínil také senátor Jiří Drahoš. 

Původní text ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…