Dramatický předvolební mítink Trumpa: V centru Tulsy demonstrace, v přípravném štábu nakažení covidem-19

21.06.2020 8:12

Šéf Bílého domu Donald Trump v noci na neděli obnovil mítinkem v Tulse v Oklahomě své předvolební akce, které přerušil na více než tři měsíce kvůli pandemii nemoci covid-19. Učinil tak i přes varování představitelů zdravotnických úřadů a navzdory riziku střetů Trumpových stoupenců a odpůrců ve městě. Na mítink dorazilo méně lidí, než se očekávalo.

Dramatický předvolební mítink Trumpa: V centru Tulsy demonstrace, v přípravném štábu nakažení covidem-19
Foto: Repro Youtube
Popisek: Americký prezident Donald Trump v OSN

Právě stát Oklahoma ve volbách v roce 2016 Trumpa výrazně podpořil. V sobotu prezidentovi stoupenci zaplnili ulice kolem stadionu v Tulse, který byl vybrán jako dějiště předvolebního shromáždění, již několik hodin před akcí.

Sportovní aréna využívaná k hokejovým, basketbalovým a fotbalovým zápasům i koncertům pojme až 19 tisíc lidí. Mítink nesplnil očekávání, co do počtu účastníků. Zástupy prezidentových příznivců zůstaly silně za očekáváním a na stadionu bylo množství sedadel volných.

Anketa

Co se Vám nejvíce líbí na Andreji Babišovi?

hlasovalo: 6268 lidí
V Tulse v posledním týdnu vzrostl počet případů koronaviru a ředitel místního zdravotnického úřadu vyzval k odkladu mítinku. Republikánský guvernér Oklahomy Kevin Stitt ale prohlásil, že shromáždění bude bezpečné.

Mluvčí Trumpovy kampaně pro volby 2020 Tim Murtaugh nicméně v sobotu oznámil, že šest lidí, kteří pomáhali při přípravě předvolebního mítinku, mělo pozitivní test na koronavirus.

Centrum Tulsy mezitím zaplnili Trumpovi odpůrci, kteří přišli na předem ohlášenou demonstraci. Byla mezi nimi i velká skupina demonstrantů z hnutí Black Lives Matter (Na černošských životech záleží). Nejméně na jednom místě demonstranti zablokovali dopravu. Místní představitelé uvedli, že v centru očekávají na 100 tisíc lidí.

Někteří černošští vůdci vyjádřili obavy, že by Trumpova návštěva v Tulse mohla vést k násilnostem. Trumpovo předvolební shromáždění přichází v době už několik týdnů trvajících protestů proti rasismu a policejní brutalitě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…