Dřív než začal, Okamura na Barrandově skončil. Televize je v šoku

25.01.2012 16:33

Podnikatel a možný kandidát na prezidenta Tomio Okamura vypověděl smlouvu s televizí Barrandov. Měl podle ní moderovat pořad s názvem Dobrý den Česko. Pořad měl být vysílán v přímém přenosu a odstartovat měl už v pondělí 30. ledna. Nakonec ale ze spolupráce sešlo.

Dřív než začal, Okamura na Barrandově skončil. Televize je v šoku
Foto: Martin Kovář
Popisek: Tomio Okamura

"Důvodem vypovězení smlouvy z mé strany je rozhodnutí majitele televize zakázat předjednaný rozhovor s předsedou Lékařského odborového klubu panem Engelem, údajně proto, že si ve své televizi nepřeje odboráře," zdůvodnil Okamura ukončení spolupráce v oficiálním prohlášení. "V situaci, kdy není možné některá témata diskutovat a přístup na obrazovku mají či nemají jen vybrané osoby, jde o zcela jiný formát, než na jakém jsme se vzájemně dohodli."

Okamura prý nechce záměrně zkreslovat veřejné mínění tím, že bude hovořit jen s vybranými osobnostmi bez názorových protivníků. "Můj styl práce spočívá na opačném principu - pokud s něčím nesouhlasím, tak o tom mluvím a s těmi co nesouhlasím polemizuji," vysvětlil.

Ačkoli se pořadu nebude účastnit, přesto Okamura na dálku poděkoval všem, kteří se na jeho tvorbě podíleli. Vděčný je i za šanci, kterou mu televize poskytla.

Barrandov je v šoku

Na celé věci je zajímavé, že dříve než samotné TV Barrandov oznámil ukončení spolupráce Okamura médiím. "To mě překvapujete, o celé věci se dozvídám až od Vás. Vůbec nevím, že pan Okamura spolupráci ukončil," sdělila ParlamentnímListům.cz asistentka ředitele marketingové komunikace Janise Sidovského Irena Soukupová. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …