Dříve to byl Babiš, teď Farský, Polčák, Michalik, Gazdík... Senátor STAN chválí média za zájem

02.04.2022 10:41 | Zprávy

Na hnutí STAN se po vstupu do vlády valí jeden problém za druhým. Napřed tu byla kauza Věslava Michalika, poté vyplula na veřejnost cesta Jana Farského do USA, o které věděl už před volbami, ale voličům se o ní nezmínil. Jako třetí se provalilo tzv. polčákovné. A pak je tu střet zájmů u ministra školství Petra Gazdíka. Co na tyto problémy říká často přísný senátor za hnutí STAN Zdeněk Hraba? „Nemyslím si, že se jedná o přešlapy hnutí STAN,“ zdůraznil Hraba. „Je to místy špatná komunikace,“ dodal.

Dříve to byl Babiš, teď Farský, Polčák, Michalik, Gazdík... Senátor STAN chválí média za zájem
Foto: STAN
Popisek: Zdeněk Hraba

Hnutí Starostové a nezávislí (STAN) neprožívá od vstupu do vlády úplně nejklidnější období.

Nejprve vyšlo najevo, že Věslav Michalik je propojen s firmami v daňovém ráji na Kypru, takže se sám vzdal křesla ministra průmyslu a obchodu, do něhož měl za pár dní usednout. 

Na počátku roku 2022 se ukázalo, že dnes již bývalý předseda poslaneckého klubu STAN Jan Farský se chystal na studijní cestu na půl roku do USA. Na tuto cestu se chystal už před volbami, ale v předvolební kampani to voličům neřekl. Prozradil to lidem až po volbách, přičemž si plánoval ponechat mandát poslance. U veřejnosti to však vyvolalo takovou nelibost, že se Farský na skok z USA vrátil a poslaneckého mandátu se vzdal.  

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…