Drsné fotky z tábora. Běženec předvedl takovou zvrácenost, že ho ostatní málem zlynčovali

18.03.2016 13:29

Britský deník The Express informuje o údajném znásilnění sedmiletého děvčete v uprchlickém táboře Idomeni, který se nachází na makedonsko-řecké hranici. Pachatel jen tak tak unikl lynčování ze strany ostatních obyvatel tábora.

Drsné fotky z tábora. Běženec předvedl takovou zvrácenost, že ho ostatní málem zlynčovali
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Uprchlíci na cestě k tunelu pod kanálem La Manche

Znásilňování či přinejmenším sexuální obtěžování žen a dívek ze strany muslimských migrantů je podle humanitárních pracovníků i samotných migrantů v uprchlických táborech na denním pořádku. Především v Německu bylo zaznamenáno mnoho případů, které místní úřady přiměly k vybudování oddělených azylových center. Vzhledem k obrovskému množství migrantů mířících do Evropy však často není v silách daného úřadu zajistit, aby byly ženy a dívky odděleny od mužské části tábora v dostatečné míře.

Terčem násilí se stávají nejenom ženy a děti, ale také migranti vyznávající křesťanské náboženství nebo homosexuálové. V Německu tak již dokonce vznikly uprchlická centra, kde jsou ubytováni čistě jenom migranti s odlišnou sexuální orientací. V Německu ani ve Švédsku, kam míří nejvíce migrantů, nejsou známy přesné počty těchto případů, protože o značném počtu znásilnění se správa tábora a nadrízené orgány místní samosprávy ani nedozvědí. Podle odhadů může jít až o stovky případů.

Celý text v angličtině najdete ZDE.

V uprchlickém táboře Idomeni tak došlo fakticky k ojedinělé situaci, kdy byl případ pedofilního znásilnění nejenom odhalen, ale pachatel tohoto odsouzeníhodného skutku dokonce spravedlnosti předán samotnými migranty. Celý „proces“ zaznamenal přítomný fotograf, podle jehož vyprávění však nebylo daleko od lynčování. „Kdyby byla policejní stanice jen o kus dál, mohlo to pro obviněného skončit všelijak. Cestou ho bili a kopali do hlavy,“ cituje jeho výpověď britský deník.

Na publikovaných fotografiích je vidět dav rozlícených uprchlíků, kteří mezi sebou vlečou muže oblečeného do svetru a maskáčů. Ten se snaží vzpírat, ale proti přesile nemá žádnou šanci. Po chvíli se na místě objevuje příslušník místní policie a muž je aspoň pro tuto chvíli zachráněn. Pokud bude ze svého činu usvědčen, pravděpodobně stejně nebude deportován do své země původu. Mezinárodní dohody týkající se uprchlíků brání deportacím třeba i usvědčených kriminálníků, pokud by po návratu domů čelili ohrožení života. Což je v případě muslimské země a pedofilního pachatele téměř jisté. 

Situace na makedonsko-řeckých hranicích je v posledních týdnech mimořádně napjatá. Jak uvádí The Express, aktuálně v tomto prostoru pobývá téměř padesát tisíc migrantů, kteří nemají z důvodu uzavření hranic většiny států na Balkánském poloostrově kam jít. Většina z nich netají svůj záměr dostat se do Německa a Švédska, které přijímají všechny syrské uprchlíky. „Ve zdejších táborech vzhledem k zimě panují tristní podmínky a někteří migranti dokonce spalují své oblečení, aby se zahřáli,“ uzavírá britský deník.


 

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …