Drsné svědectví z Gazdíkova hnutí: Takhle to s námi dělá Kalousek

17.10.2013 14:07

Jeden ze členů sdružení Starostové a nezávislí, který si nepřál být jmenován, serveru Britské listy popsal, jak v praxi funguje Gazdíkova strana, spojená se Schwarzenbergovou a Kalouskovou TOP 09. „Jako člen celostátního výboru Starostů a nezávislých jsem se pravidelně zúčastňoval schůzí tohoto uskupení a trpěl jsem,“ svěřil se.

Drsné svědectví z Gazdíkova hnutí: Takhle to s námi dělá Kalousek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

Poslanci Gazdík a Polčák prý jen předkládali k hlasování Kalouskovy nápady. Vrcholný kousek ale nastal, když po rezignaci Jiřího Bessera měli Starostové vybírat nového ministra kultury. Do usnesení bylo napsáno, že nového ministra vybrali Starostové, ale ve skutečnosti měla být vybrána dvě jména, z nichž si měl vybírat Karel Schwarzenberg. „Když jsme chtěli vybrat rovnou ministra, začal na nás křičet Polčák,“ líčí člen hnutí.

Celý článek Britských listů ZDE.

„Děsí mne provázanost těch, kteří se označují za starosty, se stranou, která šlape po hlavách lidem v obcích, ve kterých tito starostové přece starostují,“ píše dále na Britské listy. A jako důkaz stranických poměrů přikládá interní e-mailovou komunikaci.

V ní si jeden z členů výboru hnutí, Martin Macháček z východních Čech, stěžuje, že po schválení zákona o rozpočtovém určení daní, což byla hlavní starostenská iniciativa, se z hnutí stala normální strana, vyžívající se v politikaření. Proto se rozhodl z výboru hnutí odstoupit.

„Nemůžu se smířit s tím, že místo věcných a promyšlených návrhů, jak co v tomto státě změnit k lepšímu, je naše kampaň založena na `agentovi 007` a `pivu s Karlem`. Pan Schwarzenberg, při vší úctě, není skutečný lídr, který má vizi lepší budoucnosti a ukazuje ostatním jaké konkrétní kroky udělat,“ stěžuje si.

Voliči čtou Blesk a pijí pivo. Karel na ně funguje

Jiný straník Miroslav Sazeček mu obratem odpověděl, že má svou rezignaci pozdržet až po volbách. Následně mu objasnil, proč Starostové dělají věci, které kritizuje: „Volební kampaň musí zasáhnout nejen rozum, ale i city voličů. Placka s KARLEM není blbá, pivo s Karlem funguje,“ vysvětluje kolegovi.

Lekce v praktikách TOP 09 ale pokračuje: „Voliče nevyměníš. Budou číst Blesk a sledovat přiblblé seriály, pít pivo a grilovat maso. Hlavně klídek a pohoda. Nebudou číst vědecké články a Tvé komentáře k zákonu,“ píše. Závěrem pak spolustraníka utěšuje, že když to vydrží a bude držet basu, může v příštích volbách kandidovat třeba na poslance.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…