Drsný útok na primátora Hudečka. Souvisí s Karolínou Peake

09.10.2014 7:55

Celá pátá stránka čtvrteční MF Dnes je věnována obrovskému inzerátu, který si zaplatila strana VIZE 2014. Projekt, vzniklý ze strany LIDEM Karolíny Peake, na ní velkým písmem tepe pražského primátora Tomáše Hudečka, a dokonce se den před volbami rozhodl na něj podat trestní oznámení.

Drsný útok na primátora Hudečka. Souvisí s Karolínou Peake
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake se loučí

„Jak Hudeček řídil a dořídil Prahu," hlásá obrovský titulek. Následuje výčet slibů současného metropolitního primátora a jejich nesplnění. „Hlavním politickým programem úřadujícího primátora Hudečka bylo přijetí nového územního plánu, Pražských stavebních předpisů, vyřešení problematické Opencard, znovuzprovoznění tunelu Blanka a vypovězení nevýhodné smlouvy na tramvaje. Ani jeden z těchto bodů svého programu nebyl schopen splnit,“ píše se v inzerátu.

Následuje konkrétní srovnání slibů s reálným stavem. Metropolitní plán jako vlajková loď prý dodnes nebyl přijat, s problémem Opencard se tři roky nepohlo ani o milimetr (kromě toho, že systém zkolaboval a byla kvůli němu obviněna kompletní Rada hlavního města Prahy).

Stavba tunelu Blanka se kvůli neschopnosti příslušného magistrátního odboru protáhla o rok, nevýhodná smlouva na tramvaje vypovězena nebyla (a přesto kvůli tomu prý Hudeček vyplatil za „poradenství“ deset milionů) a další až miliardu stála nově zřízená úřednická místa.

Ještě závažnější pak podle VIZE 2014 je, že primátor Hudeček mohl způsobit neplatnost komunálních voleb. To je prý tak závažné pochybení, že se VIZE rozhodla podat na primátora trestní oznámení pro maření voleb.

Způsobit jej měl tím, že vědomě porušil své povinnosti při jmenování ředitele úřadu magistrátu. Současný ředitel totiž není řádně jmenován, pouze dlouhodobě pověřen řízením. „Není tak řádně jmenovanou úřední osobou, což je v rozporu s právními předpisy upravujícími přípravu a realizaci volebního hlasování dle volebního zákona a zákona o hlavním městě Praze,“ vysvětluje se v trestním oznámení, které podepsal předseda strany VIZE 2014 Aleš Hemer.

Stejný celostránkový inzerát se objevil i v druhém deníku vydavatelství MAFRA, v Lidových novinách. Tam byly inzerci proti pražskému primátorovi věnovány dokonce dvě stránky. Na té druhé se píše, že bylo prokázáno doposud pouze spekulované napojení Hudečka na francouzskou firmu JCDecaux, mající v hlavním městě monopol na reklamu na zastávkách veřejné dopravy a ve stanicích metra. Kromě podezřelé vstřícnosti prodejce reklamy k plakátům primátora a jeho TOP 09 prý nyní zdroj přímo z Hudečkova štábu potvrdil, že ředitel společnosti Pavel Slabý je Hudečkovým poradcem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…