Drtivé výhry levice se nebojím, odpověděl čtenáři primátor Hradce

29.04.2012 19:02

Zdeněk Fink, primátor východočeské metropole Hradce Králové, v odpovědi čtenáři vysvětlil své pocity z výzkumu krajských preferencí, který ve čtvrtek uveřejnila agentura SANEP.

Drtivé výhry levice se nebojím, odpověděl čtenáři primátor Hradce
Foto: oficiální stránky města
Popisek: Bývalý primátor Hradce Králové Zdeněk Fink

"Pane primátore, ČSSD drtivě vítězí ve všech krajích, snad s výjimkou středních Čech. Vidíte to ve městě stejně chmurně, že to tady znovu ovládnou komunisté, bojíte se toho například?" ptal se čtenář ParlamentníchListů.cz Oskar Bettelheim.

Fink ve své odpovědi uvedl, že strach z drtivé výhry levice nemá. "Myslím, že voliči parlamentních voleb se budou částečně rozhodovat i podle lidí na kandidátkách, ale věřte, že velký výběr to nebude, v krajích bude nabídka širší, osobně se nebojím," připustil primátor (ZDE).

Agentura SANEP ve svých krajských šetřeních (ZDE) přiznala výhru levici prakticky ve všech částech České republiky. Jediná dvě místa, kde by se občanští demokraté mohli ucházet o větší přízeň, jsou střední a jižní Čechy. V těchto dvou regionech je rozdíl mezi vládnoucí ODS a opoziční ČSSD na úrovni pěti procent.

V Královéhradeckém kraji přiřknul SANEP ČSSD 35 procent, komunistům 19 a ODS 14,2 procenta. Do zastupitelstva by se dále dostala už jen TOP 09. Ta by v místních volbách do krajských zastupitelstev získala 7,8 procenta.

MUDr. Zdeněk Fink

  • BPP
  • 1. místopředseda Hradeckého demokratického klubu
  • krajský radní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…