Druhý protest proti migrantům zaujal na Slovensku méně lidí

11.07.2015 21:41

Bez většího zájmu veřejnosti se na Slovensku uskutečnil druhý protest proti imigrantům. Na demonstraci, kterou do centra Žiliny na severu země svolala krajní pravice, přišlo podle odhadu policie asi 400 lidí. To je výrazně nižší účast než na podobné akci v Bratislavě, kam v červnu přišlo několik tisíc lidí. Odpůrci krajní pravice i tentokráte zorganizovali vlastní shromáždění.

Druhý protest proti migrantům zaujal na Slovensku méně lidí
Foto: thinkstock.com
Popisek: Uprchlíci z Afriky, ilustrační foto

"Kvóty byly zatím zrušeny, protože Brusel se lekl aktivního odporu na Slovensku, v Česku a v Maďarsku. Nemysleme si, že pány v Bruselu myšlenka zničit Evropu přešla," řekl z pódia šéf neparlamentní krajní pravicové Lidové strany Naše Slovensko a předseda (hejtman) Banskobystrického kraje Marian Kotleba. Reagoval tak na návrh Evropské komise přerozdělovat uprchlíky na základě kvót, které státníci členských států EU odmítli. Za důležité také označil, aby shromáždění proti imigrantům pokračovala po celém Slovensku.

Dnešní demonstraci krajní pravice narušil incident, když mladý muž dával hlasitě najevo svůj kritický postoj vůči účastníkům protestu. Mladíka, kterého několik demonstrantů napadlo, nakonec z davu vyvedla policie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…