Duka žádá o schůzku s Babišem. Viděli jsme černou komedii v komunistické režii, stěžuje si

01.02.2019 14:03

Kardinál Dominik Duka považuje zdanění restitučních náhrad za porušení slušného chování, smlouvy a zákona. Komunisté podle něj získali rozhodující hlas ve vládě. Chce se proto setkat s premiérem Andrejem Babišem a s dalšími ministry. Katoličtí biskupové ve čtvrtek jednali v Praze a společně řešili postup proti zdanění, uvedl server Novinky.cz.

Duka žádá o schůzku s Babišem. Viděli jsme černou komedii v komunistické režii, stěžuje si
Foto: Hans Štembera
Popisek: Památka Umučení Páně, kterou sloužil kardinál Dominik Duka v chrámu sv. Víta na Pražském hradě

Kardinál na jednání zdůrazňoval, že odškodnění se nedaní a hlasování ve Sněmovně prý vypadalo jako „commedia nera neboli černá komedie v režii komunistické strany“. „Komunistická strana je tichý společník, který má rozhodující hlas,“ míní kardinál, kterému se tímto potvrdil značný vliv komunistů na vládní úrovni.

Duka je nemile překvapený z návratu komunistů. „Nežádali jsme pomstu, nikoho jsme nehnali k odpovědnosti a teď vidíme takový způsob jednání a usměvavé tváře komunistických poslanců,“ pravil kardinál, který nyní čeká, až o zákonu rozhodne Senát, který by měl hlasovat po 27. únoru.

Až pak prý přijde na řadu volba způsobu, jakým se bude bránit. Předpokládá se, že senátoři novelu odmítnou a že Sněmovna jejich veto přehlasuje.

Původní zdroj ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…