Ďuričko sedí za vraždu Kočky a vzkazuje Rathovi: Promluvte o té špíně

23.06.2012 17:57

Bohumil Ďuričko, který si odpykává dvanáctiletý trest za vraždu Václava Kočky mladšího, napsal otevřený dopis vazebně stíhanému poslanci ČSSD Davidu Rathovi.

Ďuričko sedí za vraždu Kočky a vzkazuje Rathovi: Promluvte o té špíně
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vazebně stíhaný poslanec David Rath vystoupil ve sněmovně

Podle Ďurička bývalý středočeský hejtman jako prominentní vězeň doposud vůbec nepoznal, co obnáší vězení. Navíc mu prý nehrozí, že se dostane mezi nejhorší kriminálníky, tak by neměl fňukat nad novodobou torturou.

„Jste prominentní vězeň, finančně zajištěný a máte všechny výhody, které má vězeňská služba k dispozici,“ vmetl bývalý hoteliér bývalému hejtmanovi v dopise, který zaslal redakci deníku Právo, která jej publikovala v sobotním vydání.

Vůbec nevíte, co to je

„Vy vůbec zatím nevíte, co je to vězení. Je to absolutní frustrace osobnosti, bezmocnost a beznaděj,“ informuje poslance. „To, co prožíváte nyní ve vyšetřovací vazbě je proti tomu, co jsem musel prožít já a moje rodina, opravdu skoro nic.“

Rathovi podle něj rozhodně nehrozí, že by se dostal mezi recidivisty, drogově závislé a všeho schopné do Valdické věznice, ubytovny D. Ďuričko jako odsouzený vrah sedí v nejpřísnějších podmínkách v nejstřeženějších věznicích- nejprve ve Valdicích, nyní v Karviné.  

Kočkův klan zásoboval ČSSD

 V dopise píše i o praktikách ČSSD, jejichž byl prý Rath součástí. Jednalo se prý o propletenec zneužívání dotací, přerozdělování peněz z hazardu a šedé ekonomiky. „Kočkův klan zásoboval sociální demokracii nezdaněnými penězi a bojovníky v thai a kickboxu,“ píše o rodině své oběti.

Sám se prý měl stát jedním z těch, kteří budou odčerpávat zdroje ze státních zakázek. „Protože jsem nebyl schopen zabezpečit požadovanou efektivnost zisku, hodili jste mě přes palubu,“ připomíná Rathovi a potažmo celé ČSSD.

Souhlasí s Rathovým tvrzením, že je pouze „malá ryba“, ale odněkud se prý pořádek začít dělat musí. „Třeba promluvíte o nich vy, dobře je znáte a víte, jak k pohádkovému bohatství na úkor občanů přišli,“ vyzývá závěrem Davida Ratha. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…