Důvěra Rusů v Putina se opět zvýšila

28.10.2015 19:03

Ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi nyní důvěřuje 88 procent Rusů, zatímco minulý měsíc to bylo 84 procent. Vyplývá to z průzkumu moskevského nezávislého střediska Levada, o jehož výsledcích dnes informovala agentura Bloomberg.

Důvěra Rusů v Putina se opět zvýšila
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Zvlášť vysoké oblibě, 88,9 procenta respondentů, se nejvyšší ruský představitel těšil krátce poté, co Rusko začalo nedávno bombardovat cíle v Sýrii ve snaze pomoci syrskému prezidentovi Bašáru Asadovi v boji s místními radikály.

Průzkum z minulých dnů také ukázal, že 61 procent Rusů je přesvědčeno, že Rusko se ubírá správným směrem. V září se tak podle střediska Levada domnívalo 55 procent respondentů. Středisko připouští možnou chybu o 3,4 procentního bodu oběma směry.

Putin stojí u kormidla moci v Rusku od počátku tisíciletí, i když v letech 2008 kvůli ústavě přešel na čtyři roky do role šéfa vlády. Jeho znovuzvolení na jaře 2012 provázely do té doby nevídané protivládní demonstrace, ale odpor rychle potlačil. A Putinova obliba prudce vzrostla po anexi Krymu v březnu 2014 a nyní i po ruských náletech v Sýrii.

Současný mandát prezidentovi vyprší v roce 2018. Nedávno na otázku americké televize CBS, zda bude znovu kandidovat, odpověděl, že to „bude záviset na situaci v zemi, ve světě a na vlastní náladě“.


 

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…