Důvěra v Českou televizi dramaticky klesá. Médiím nevěří už třetina lidí

27.02.2014 13:00

Nejdůvěryhodnějšími médii jsou podle internetového průzkumu společnosti SANEP Česká televize a Český rozhlas. Oběma veřejnoprávním médiím údajně důvěřuje přes 50 procent dotázaných. I přesto však oproti roku 2010 poklesla důvěra v Českou televizi o více než 30 procent.

Důvěra v Českou televizi dramaticky klesá. Médiím nevěří už třetina lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Na otázku, zda důvěřují nformacím ze zpravodajství, odpovědělo kladně 57,9 procenta v případě České televize, 57,1 procenta u Českého rozhlasu a 48,4 procenta v případě internetových zpravodajských médií. Nejnižší důvěře v oblasti zpravodajství se podle tohoto průzkumu těší zpravodajské pořady rozhlasových celoplošných stanic (28,2 procenta).

Česká televize sklízí ostrou kritiku

Zároveň ale respondenti kritizují Českou televizi za její sklony podléhat vlivu politických a finančních skupin. Českou televizi považuje v tomto ohledu za nejovlivnitelnější 18,7 procenta dotázaných. Hned po ní skončily soukromé televizní stanice se 17,2 procenty. Bezmála třetina lidí však míní, že různým zájmovým skupinám slouží všechna média.

Tristně vychází Česká televize ze srovnání s rokem 2010. Tehdy jejím informacím důvěřovalo 88,3 procenta lidí, zatímco dnes už zmíněných 57,1 procenta. Důvěra v Český rozhlas se oproti tomu prakticky nezměnila.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…