Dvojí metr Demagogu! Publicista ukazuje, jak server naložil s výroky Drahoše a jak se slovy Marka Bendy

17.08.2019 14:44

Politici TOP 09 či lidovců se čas od času chlubí tím, jak v pořadech mluvili pravdu, zatímco kupříkladu Tomio Okamura pravdu často neříkal. Ukazují to hodnocení serveru Demagog.cz. Publicista Matyáš Zrno však tvrdí, že Demagog měří různým politikům dvojím metrem. Zvýhodňován je prý např. Jiří Drahoš. Zato takový Václav Havel by to prý od Demagogu pěkně schytal.

Dvojí metr Demagogu! Publicista ukazuje, jak server naložil s výroky Drahoše a jak se slovy Marka Bendy
Foto: archiv
Popisek: pravda - lež

Lidé působící na serveru Demagog.cz měli podle Zrna na začátku dobrý záměr, ale postupem času se jejich bohulibé úsilí změnilo ve smutnou karikaturu původního nápadu. Jen tak si lze prý vysvětlit to, jak přísný je Demagog k jedněm politikům a dosti benevolentní k jiným.

V textu pro server Info.cz Zrno srovnal, jak Demagog.cz hodnotil kupříkladu výroky senátora Jiřího Drahoše a poslance Marka Bendy.

„Mám tam v Brazílii, v Argentině, v Chile řadu přátel a ti se mě ptali už mnohokrát, proč český prezident v posledních čtyřech letech tohle teritorium zanedbává,“ pravil veřejně Jiří Drahoš. Ale pokud by snad někdo čekal, že ověřovatelé z Demagog,cz vyrazí do Jižní Ameriky a budou hledat Drahošovy přátele, aby se optali, zda je opravdu tak udivuje Zemanova dlouhodobá nepřítomnost na tomto kontinentu, byl by zklamán. Lidé od Demagogu konstatovali, že Drahoš řekl pravdu, protože Zeman byl v této oblasti jen jednou. 

„To k Marku Bendovi nebyli strážci pravdy tak laskaví. Výrok ‚Nejhorší ústavu mají Spojené státy, akorát jim funguje 200 let se 17 dodatky, a Velká Británie, která nemá žádnou‘, hodnotili jako NEPRAVDA. Od ratifikace ústavy už totiž uběhlo 231 let, dodatků je 27 a v případě Velké Británie se prý jedná o ‚typ nekodifikované ústavy‘. Ano, tím se skutečně zcela mění smysl Bendova výroku...“ doplnil sarkasticky Zrno.

Publicista si v této souvislosti položil otázku, jak by asi Demagog.cz hodnotil slavný projev českého prezidenta Václava Havla, kde státník pronesl i slavná slova „Naše země nevzkvétá“. V tomto projevu prý Havel lhal, alespoň podle měřítek Demagogu.

„‚Země, která mohla být kdysi hrdá na vzdělanost svého lidu, vydává na vzdělání tak málo, že je dnes na dvaasedmdesátém místě na světě.‘ NEPRAVDA!, má to být 71. místo! ‚Zkazili jsme si půdu, řeky i lesy, jež nám naši předkové odkázali, a máme dnes nejhorší životní prostředí v celé Evropě.‘ NEPRAVDA!, Sovětský svaz na tom byl ještě hůř,“ podotkl Zrno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…