Elektromobil je hračka pro bohaté, kterou dotují chudí. Motejlek šokuje

18.01.2022 9:26 | Ze sítí

Ekonomický publicista Miroslav Motejlek vypěnil. Bez obalu označil elektromobil za hračku pro bohaté, na kterou doplatí ti nejchudší.

Elektromobil je hračka pro bohaté, kterou dotují chudí. Motejlek šokuje
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Elektromobil

Evropská komise plánuje, že se po roce 2035 přestanou vyrábět auta se spalovacími motory a přejde se na ekologičtější dopravní prostředky, především na elektromobily. To vše ve jménu zezelenání ekonomiky EU tak, aby byla v roce 2050 klimaticky neutrální.

Až čas ukáže, nakolik je tento plán reálný, ale elektromobily se už teď těší ekonomické podpoře ze strany několika států. Podle informací ČTK se v Norsku už v roce 2021 prodávaly především elektromobily. Nákup těchto vozů je v Norsku osvobozen od daně, kterou musí platit příznivci spalovacích motorů.

Ekonomický publicista Miroslav Motejlek má za to, že si zaděláváme na problém.

„Poměrně brutální podpora elektromobility ze strany státu je dozajista výsměchem všem lidem, kteří si nemohou dovolit auto za milion plus. Je to až iritující, jak je chudým lidem nakládáno, aby bohatší a bohatí spoluobčané měli zadotovanou a velice zvýhodněnou hračku. Já opravdu vůbec nejsem socialista a už vůbec ne rovnostář!“ zdůraznil.

Miroslav Motejlek promlouvá

Diskutující Pavel Huml napsal, že za důležitější považuje řešit exekuce, které trápí stovky tisíc Čechů, Moravanů a Slezanů.

„To bych raději řešil spíše nenažraný systém exekucí v ČR (který je naprosto fatální a devastující část společnosti), než elektromobily,“ prohlásil diskutér.

Ekonomický publicista odpověděl jasně a stručně. „Exekuce je mnohem spravedlivější.“

Miroslav Motejlek promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…