Elektronická evidence tržeb je buzerace, podvodníci ji obejdou, hřímá senátor Valenta

12.03.2015 18:55

Senátor Ivo Valenta zavítal do čtvrteční Kauzy dne Rádia Impuls. Své působení v horní komoře si pochvaluje, byť si prý nemůže zvyknout na to, že ho lidé oslovují jako senátora. Pak se zostra pustil do elektronické evidence tržeb i do nesmyslné regulace hazardu. Valenta je také majitelem skupiny Synot.

Elektronická evidence tržeb je buzerace, podvodníci ji obejdou, hřímá senátor Valenta
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Ivo Valenta

"Vidím v Senátu velkou samostatnost jednotlivých senátorů, bez ohledu na jejich politickou příslušnost. Ale nemohu si zvyknout, že mě lidé oslovují pane senátore. My si na Slovácku tykáme a říkají mi tam všichni Ivoš,“ podotkl.

Vyjadřoval se i k regulaci hazardu. Jako majitel Synotu se prý nebrání rozumné regulaci, ale nesmyslnou regulaci tvrdě odmítá. "Budu tvrdě napadat ty nesmyslné regulace, kvůli kterým mohou ztratit práci až desítky tisíc lidí,“ zdůraznil. Je rozhodně proti tomu, aby se hazard přesouval do šedé zóny. "Třeba v Řecku nás dnes volají zpět, abychom vytlačili tu šedou zónu,“ prozradil.

"V podnikání jste zvyklí rychle rozhodnout a bohužel v demokracii se někdy nerozhodne, ale diskuze k demokracii patří,“ připustil. Jasně se ale postavil proti elektronické evidenci tržeb. Poctivým lidem to přinese jen další buzeraci a nepoctivci budou dál podvádět. "Já jsem před tím varoval, protože třeba u toho Chorvatska, kde se to dává za příklad, tak tam se to hodně obchází,“ uvedl Valenta.

Schůdnou cestu vidí jinde. Drobným živnostníkům by měly zůstat paušály, odváděli by daně podle nich, ale podrželi by naše občany, kdyby zkrachovala nějaká velká firma.

Nakonec se Valenta rozpovídal i o českém fotbalu. Vstup Synotu do nejvyšší fotbalové soutěže v Česku prý společnosti výrazně prospěl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…