Erdogan: Turci a Turkyně, souložte a mějte děti. Antikoncepce je pro muslima zločin

30.05.2016 22:10

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v Istanbulu promluvil k mladým lidem své země. Milujte se a množte se ve jménu našeho Boha, řekl jim. Turecká žena, která bude mít méně než tři děti, podle prezidenta země půlměsíce páchá zradu.

Erdogan: Turci a Turkyně, souložte a mějte děti. Antikoncepce je pro muslima zločin
Foto: Archiv
Popisek: Turecký prezident Recep Erdogan

Server Novinky.cz s odvoláním na ČTK přinesl část projevu tureckého prezidenta Erdogana, který se obrátil na mladé Turky a Turkyně. Vyzval je k plození dětí ve jménu Alláha. Už dnes má Turecko 79 milionů obyvatel a prezident země si zjevně přeje, aby jich brzy bylo ještě mnohem víc.

Jen tak si lze vysvětlit jeho slova, že plánované rodičovství a antikoncepce by měly být zapovězeny každé turecké rodině. „Muslimský prezident a otec čtyř dětí již dříve prohlásil, že Turkyně by měly mít nejméně tři děti, a antikoncepci označil za ‚zradu‘,“ připomíná server.

Matky mají podle Erdogana povinnost pečovat o rozrůstání se rodiny, a tím i tureckého národa. Tím ovšem rozzuřil mnohé feministky. Ty se na něj velmi rozzlobily už za to, že označil ženy za nerovné mužům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…