Erik Best naznačuje temnou věc o Bohuslavu Sobotkovi. Koho to má kolem sebe a kdo ho řídí...

13.07.2015 11:52

Zatímco jiné státy Evropské unie pokládají Řecko za natolik důležité, že jejich hlavním mluvčím v diskuzích o krizi eurozóny je jejich prezident nebo předseda vlády, český premiér Bohuslav Sobotka většinou vyšle svého pobočníka Tomáše Prouzu, aby se o to postaral. Na serveru fsfinalword.cz na to upozorňuje americký, v Česku dlouhodobě žijící novinář Erik Best.

Erik Best naznačuje temnou věc o Bohuslavu Sobotkovi. Koho to má kolem sebe a kdo ho řídí...
Foto: vlada.cz
Popisek: Státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza

V této souvislosti si všiml zajímavého detailu. Pokud se k Řecku vyjadřuje sám Sobotka, téměř pokaždé čte předem připravený text. „Takže posluchač neví, kdo je autorem onoho textu a jestli má Sobotka na Řecko nějaké vlastní názory,“ upozornil žurnalista.

Navíc poukázal na to, že Prouza je nevolený státní úředník, který oficiálně slouží vládě jako vrchní vládní rada a státní tajemník pro evropské záležitosti.

Prouza má sloužit celé vládě. Proč tedy na sociální síti jednoho jejího člena otevřeně kritizuje?

Má tedy sloužit celé vládě. „Ale otevřeně na Twitteru napadá místopředsedu vlády Andreje Babiše,“ upozorňuje Best na pozoruhodnou neloajálnost státního úředníka.

Babiš se prý do Prouzy také strefuje. „A minulý měsíc sdělil Právu, že pokud se Sobotka rozhodne nahradit Jana Mládka ve funkci ministra průmyslu, celá Praha ví, která marketingová agentura Prouzu do tohoto křesla dosadí,“ uvedl Best a hned vysvětlil, že Babiš tím narážel na PR agenturu Bison & Rose.

Babiš naznačuje, že Prouza je jen nastrčenou figurkou PR agentury

Babiš tak prý naznačoval, že mluvčí premiéra pro Řecko je jen nastrčenou figurkou PR agentury. „Neměla by k tomu zaujmout stanovisko celá vláda?“ táže se Best závěrem.

Celý text je ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…