Erik Best píše o Zemanově partě zlodějíčků

07.11.2013 11:58

Ministři z Rusnokovy- Zemanovy „úřednické“ vlády jsou podle amerického komentátora Erika Besta partou smolařů. Své úřady vykonávají jen několik měsíců, a tak nemají šanci zbohatnout jako třeba Mirek Topolánek. Proto se prý musí uchylovat k trapným trikům, připomínající finty malých zlodějíčků.

Erik Best píše o Zemanově partě zlodějíčků
Foto: Petr Merta
Popisek: Erik Best, americký novinář

Poslední zbytky reputace prezidenta Zemana, které se nepodařilo zničit Michalu Haškovi a Vratislavu Mynářovi, nyní podle Besta dorazila trojice odbornických ministrů z jeho kabinetu. Ti se totiž, vdomi si blížícího se konce ministerské brigády, na poslední chvíli snaží urvat ze státního nějaké drobky.

Ministr práce a sociálních věcí František Koníček přesvědčil vládu, aby za budovu na Letné zaplatila dvojnásobek původní ceny 140 milionů Kč, a aby peníze poslala anonymnímu vlastníkovi. Ministr vnitra Martin Pecina vládě oznámil, že hodlá ignorovat zákon o veřejných zakázkách a přímo s dealery Škody a Audi dohodnout nákup aut za celkem 48 milionů Kč. A ministr dopravy Zdeněk Žák plánuje vydat 30 milionů Kč na vypracování studie proveditelnosti kanálu Dunaj-Odra-Labe, na kterou by přitom mělo stačit tak pět milionů,“ vypočítává komentátor ve své pravidelné glose na blogu The FleetSheet.

Celý komentář ZDE

Všechny tyto podniky podle Besta spojuje to, že ministři kandidovali za SPOZ a proto nejspíš věřili, že se po volbách přimotají k něčemu zajímavému. Nestalo se, a tak si prý hledají aspoň tuto náplast. „Ve svých úřadech nebyli dost dlouho na to, aby se jim podařilo spunktovat nějaké pořádné podvody, a tak Zemanovi ministři nebudou moci založit realitní fond jako Mirek Topolánek,“ připomíná komentátor. Proto se prý zapíší do dějin jako „Zemanova smolařská parta zlodějíčků“.   


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…