Erik Best poradil, jak ublížit Kalouskovi

16.10.2013 11:42

Zatímco levicový volič podle Erika Besta má v následujících volbách z čeho vybírat, pravostředový aby prý propadal zoufalství. Americký komentátor blogu FleetSheet však pro něj má řešení. Sice nic nevyřeší, ale alespoň prý ukáže, že tu stále je.

Erik Best poradil, jak ublížit Kalouskovi
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

Mezi jeho možnosti prý patří pouze odpuštění a nová šance ODS či TOP 09, nebo doufání, že se nové hvězdy Andrej Babiš nebo Tomio Okamura začnou chovat v souladu se svými programy, tedy „pravostředně“, a ne v souladu se svým osobnostním naturelem, tedy „sebestředně“ a autokraticky.

Erik Best však vidí ještě jedno řešení. „Jednou ze stále více atraktivních možností je volit TOP 09 s jednoznačným záměrem podpořit agenta 009 (Karla Schwarzenberga) v jeho boji o světovládu s Ernstem Blofeldem (Milošem Zemanem),“ píše v narážce na předvolební kreativitu Schwarzenbergovy strany.

Celá glosa ZDE.

Druhou částí plánu pro pravostředového voliče je podle něj znemožnit Miroslavu Kalouskovi, aby tento souboj režíroval po svém z poslanecké lavice. Jinak řečeno - nechat Schwarzenberga v politickém souboji bez jeho řídícího místopředsedy.    

„Kalouska lze vyšachovat zakroužkováním čtyř kandidátů, kteří jsou na kandidátce TOP 09 pod ním,“ doporučuje voličům. Best prý nepochybuje, že mazaný Kalousek by si našel cestu, jak svého agenta dál vodit za nitky. Alespoň by ale byl vyslán signál, že pravicový volič je stále tu. Navzdory všem, kteří pravicovou politiku diskreditují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…