Erik Best se vyjádřil k Zemanově návštěvě Číny. Použil slovo, které nelze napsat celé

27.10.2014 17:45

Politický analytik a novinář Erik Best kritizuje na serveru ve svém blogu oficiální účast majoritního vlastníka PPF Petra Kellnera v delegaci, která se spolu s prezidentem Milošem Zemanem účastní návštěvy Číny. Best pochybuje o tom, že Češi opravdu chtějí, aby je někdo jako Kellner reprezentoval u večeře s čínským prezidentem. Připomíná totiž, že PPF Group N.V. byla údajně zřízená za účelem obcházení českých zákonů.

Erik Best se vyjádřil k Zemanově návštěvě Číny. Použil slovo, které nelze napsat celé
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

Prezident Miloš Zeman by podle novináře Erika Besta neměl takové chování podporovat. Číňané podle něj budou chtít, aby se při slavnostní večeři mluvilo hlavně o obchodu, a ne o demokracii v Hongkongu.  Je prý proto jedině přirozené, že Si Ťin-pching bude očekávat i účast majoritního vlastníka PPF Petra Kellnera.

Erik Best však klade otázku, zda by se této oficiální a slavnostní večeře měl skutečně zúčastnit. „Zeman je v Číně údajně kvůli propagaci českého byznysu, tak jak do jeho konceptu ekonomické diplomacie zapadá holandská holdingová společnost (PPF Group N.V.), zřízená za účelem obcházení českých zákonů? Jaký prospěch poplyne Čechům z Kellnerových aktivit v Číně?“ Klade další otázky.

Celý článek Erika Besta ZDE

„ A chtějí opravdu Češi, aby je někdo jako Kellner reprezentoval u večeře s čínským prezidentem?“ Jako nejbohatší Čech by prý měl Kellner teoreticky být v čele snahy české oligarchie stát se společenskou elitou. „ Elita by měla být nositelem jistých hodnot. Kellner místo toho podniká kroky k tomu, aby vy***al s minoritními akcionáři O2 CR,“ píše publicista a naráží tak na Kellnerovu snahu přenést svá rizika na minoritní akcionáře (a zákazníky) O2 tím, že z telefonního operátora vytáhne 24,8 miliardy Kč ve formě půjčky, o kterém psal již v minulosti.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …