Erik Best sleduje titulky předních českých médií, skládá si střípky a říká...

13.04.2017 15:38

Svět míří vstříc nějaké významné události, ať už ve finanční, vojenské, zahraničně obchodní nebo společenské sféře, či v některé jejich kombinaci, píše americký novinář dlouhodobě žijící v Česku Erik Best na svém webu FSFinalWord.cz.

Erik Best sleduje titulky předních českých médií, skládá si střípky a říká...
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

Best připouští, že Česká republika není v centru dění. „Téměř každý významný titulek v českých médiích ale i tak odráží část celkového obrazu globálního dění,“ podotýká.

Krach OKD podle Besta představuje kulminaci tří dekád v dějinách nové Evropy, „kdy celostátní a místní politici na jedné straně, a vychytralí kapitalisté na straně druhé, společnými silami vytvořili podnikatelskou, politickou a mediální elitu, která je založená na ukradených penězích, progresivní politice a rozdmýchávání válečných konfliktů“.

Best zaznamenává i nejnovější rozhodnutí Nejvyššího soudu v kauze Marka Dalíka: „Rozhodnutí ve prospěch Davida Ratha, Marka Dalíka, Andreje Babiše a Škody Transportation ukazují, jak se právní systém využívá k protežování a záchraně těch, kdo jsou do procesu zapojeni. Seznam příkladů jde dál a dál. Jedno mají všechny společné. Zatímco se svět nezadržitelně blíží k další zásadní události, přední česká média skoro bez výjimky upřednostňují cokoli, co tento proces usnadňuje,“ dodává Erik Best.

  • Původní text je ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…