Esemeska od Babiše: Očkujte co nejrychleji. Ředitel ústavu to udělal a teď vyklízí kancelář

14.01.2021 22:02

Kvůli předbíhání při očkování šéf Státního zdravotního ústavu Pavel Březovský na svou funkci rezignoval. Později serveru Seznam Zprávy přiznal, že byl pod velkým tlakem ze strany premiéra Andreje Babiše (ANO), aby očkoval co nejrychleji.

Esemeska od Babiše: Očkujte co nejrychleji. Ředitel ústavu to udělal a teď vyklízí kancelář
Foto: Repro Facebook Andreje Babiše
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO)

Březovský prý připustil, že byl kvůli vakcínám, které jeho ústav minulý týden obdržel, pod velkým tlakem. Dokonce dostal od nadřízených pokyny, aby vakcíny byly co nejrychleji spotřebovány. „Ano, máte správné informace,“ uvedl ředitel Březovský krátce po rezignaci. „Ale musím přijmout politickou odpovědnost. Bohužel to tak je,“ napsal v SMS zprávě redakci.

Rovněž potvrdil, že právě ve středu ráno, kdy už byla očkovací akce v ústavu třetím dnem v plném běhu, se tlak ještě zvýšil. „Ano,“ reagoval na otázku, zda jsou pravdivá zjištění, že mu v mobilním telefonu přistála esemeska od premiéra Babiše, jejíž pokyn vyzněl jasně: Proočkujte to co nejrychleji.

Návod, jak přesně to má ústav a komu léčivou látku podat, ale Březovský nedostal. Proto nabídl vakcíny zaměstnancům a jejich rodinným příslušníkům.

Premiér Babiš se však k očkovacímu skandálu v ústavu staví tak, jako by se ho akce netýkala, naopak označil postup ústavu za „absolutně nepřijatelný“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …