Europoslanec ČSSD: Dva kolegové z ODS dělají ostudu. Ať odejdou

20.12.2012 13:38

Čtenářka ParlamentníchListů.cz, která vystupuje pod přezdívkou Jana11, položila dotaz europoslanci sociální demokracie Liboru Roučkovi. Dotaz se týká délky funkčního období poslanců Evropského parlamentu a jejich odvolatelnosti. "Dá se vás odvolat z ČR? Za jakých podmínek?" ptá se čtenářka.

Europoslanec ČSSD: Dva kolegové z ODS dělají ostudu. Ať odejdou
Foto: liborroucek.cz
Popisek: Europoslanec Libor Rouček

Dotaz směřuje konkrétně k možnosti odvolat dva europoslance za ODS Miroslava Ouzkého a Milana Cabrnocha. "Myslíte si, že p. Ouzký a Cabrnoch je neodvolatelný?" ptá se Jana11 Roučka.

"Všichni poslanci Evropského parlamentu byli zvoleni ve volbách v roce 2009 na pět let. Mandát tedy skončí všem v polovině roku 2014," vysvětluje Rouček.

Dělají ostudu...

Na další část dotazu má jasnou odpověď: "Pánové Cabrnoch a Ouzký dělají České republice dlouhodobě ostudu v souvislosti s kauzou IZIP. Předseda vlády a ODS Nečas by je měl vyzvat ke složení mandátu. Bohužel se tak ale dosud nestalo a sami se k tomu očividně neodhodlají," píše Libor Rouček ve své odpovědi pro čtenářku ParlamentníchListů.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

15:15 „Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

Juraj Cintula, který spáchal neúspěšný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, podporoval pror…