Europoslanec Zahradil vyplísnil Klausovy odpůrce za to, že se mu pošklebují

05.01.2015 12:51

Před několika dny se v českých médiích intenzivně probíralo, že americký institut Cato ukončil od loňského září spolupráci s českým exprezidentem Václavem Klausem. Nejnověji se k události vyjádřil na svém facebookovém profilu europoslanec Jan Zahradil (ODS). Klausovy odpůrce kritizoval, že se exprezidentovi “pošklebují”.

Europoslanec Zahradil vyplísnil Klausovy odpůrce za to, že se mu pošklebují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil

Insitutu Cato, který sdružuje stoupence myšlenky volného trhu, se prý nelíbila Klausova slova o krizi na Ukrajině. Moskva se totiž podle Klause chová racionálně a k tragédii v Donbasu přispěl Západ. Američanům údajně vadil také Klausův postoj k homosexuálům.

Zahradil uvedl, že jej hodně rozčiluje “trapné a dětinské” facebookové pošklebování tradičních odpůrců Václava Klause ve stylu “vyhodili ho, hehehe".

Na druhou stranu Zahradila rozčiluje také “plivání protistrany na Cato za "omezování názorů" nebo "cenzuru".” Podle europoslance by se Klaus v USA v mnohém shodl nejspíš s lidmi jako je libertarián Ron Paul nebo Pat Buchanan. „Tito lidé jsou součástí amerického názorového spektra, ovšem nepatří rozhodně do hlavního proudu americké pravice, resp. Republikánské strany, ale mezi "menšinové žánry",” vysvětlil Zahradil s tím, že zmínění američtí politici “rozhodně nepatří” do ideového koridoru, který obhospodařuje Cato. „Takže ukončení spolupráce má v takovém případě naprostou logiku a dramatické komentáře z obou stran jsou dobré leda pro média nebo pro facebook, aby bylo o čem psát,” uzavřel europoslanec Jan Zahradil.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Celý text Jana Zahradila na jeho facebookovém profilu:

K Václavu Klausovi a CATO: trapné a dětinské fb pošklebování tradičních odpůrců VK "vyhodili ho, hehehe" mě hodně rozčiluje. Stejně tak mě ovšem rozčiluje plivání protistrany na CATO za "omezování názorů" nebo "cenzuru". Proč ? V USA by se VK v mnohém shodl nejspíš s lidmi jako libertarián Ron Paul (zahraniční politika) nebo arch-conservative Pat Buchanan (sociálně-morální otázky). To je zcela legitimní, není to žádný zločin ani extrém. Tito lidé jsou součástí amerického názorového spektra, ovšem nepatří rozhodně do hlavního proudu americké pravice, resp. Republikánské strany, ale mezi "menšinové žánry". A rozhodně nepatří do ideového koridoru, který obhospodařuje CATO (jakkoliv v některých tématech také velmi vyhraněný). Takže ukončení spolupráce má v takovém případě naprostou logiku a dramatické komentáře z obou stran jsou dobré leda pro média nebo pro fb, aby bylo o čem psát."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…