Evakuovaní lidé ze dvou obcí na Zlínsku stále čekají na návrat do svých domovů

07.12.2014 9:10

Obyvatelé obcí Haluzice a Lipová na Zlínsku, kteří byli evakuováni kvůli výbuchům v blízkém skladu munice, se dnes dozví, jestli se budou moci vrátit do svých domovů. Obyvatelé dalších dvou evakuovaných obcí, Vlachovic a Vrbětic, se mohli vrátit domů již v sobotu večer.

Evakuovaní lidé ze dvou obcí na Zlínsku stále čekají na návrat do svých domovů
Foto: Daniela Černá
Popisek: Výstražná tabule

Během dnešního rána pyrotechnici v areálu prohlédnou jeden objekt. Poté padne rozhodnutí o případném návratu zbývajících lidí domů.

Z okolí nebezpečného skladu bylo v pátek a v sobotu evakuováno bezmála 2000 lidí. Domů se jich nyní vrátit stále nemůže zhruba 400. Evakuace byla nařízena poté, co pyrotechnici v pátek v areálu objevili poškozenou budovu, ve které jsou uskladněny granáty. Na její střeše našli zaklíněný dělostřelecký granát, který se jim v neděli podařilo odstranit.

Ve vojenském areálu u Vlachovic vyletěly do povětří dvě budovy. První 16. října, druhá minulou středu. Policejní prezident Tomáš Tuhý v sobotu situaci ve skladu označil nadále za velmi vážnou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…